Tvořte!

pastelky
Kreativita rozvíjí náš mozek, naši představivost. Čím kreativnější člověk je, tím pestřejší a zajímavější život může žít. Načerpejte inspiraci pro svou tvořivost v dnešních tipech! Představujeme vám jak knihy pro tvoření maličkostí, tak pro zpestření vašeho života.

Zajímá vás malování s barvami, ale stále nevíte, co udělat pro lepší dojem z obrazu, jak lépe ještě barvy nakombinovat? Rozvíjet své barevné cítění můžete s knihou Kreativní omalovánkové techniky.

Kreativní omalovánkové techniky

Inspirace pro jedinečné výsledky
Autorka: Lauren Farnsworthová

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 210×286 mm
ISBN: 978-80-271-0220-4
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Kreativní omalovánkové techniky vydalo nakladatelství Grada.

Napadlo vás někdy, že by bylo dobré vědět, jak se k sobě barvy hodí? V úvodu knihy je krátký úvod o primárních a sekundárních barvách, o tom, které barvy se k sobě pěkně hodí a které jsou naopak kontrastní. Na následujících stranách najdete vždy námět, jakým způsobem obrázek zpracovat a několik celostránkových omalovánek, kde si postup můžete vyzkoušet. Jsou zde například nápady na využití červených a oranžových tónů, žlutých a zelených barev, spojení modré a fialové, použití komplementárních barev, teplé a studené barvy, využití černobílých vzorů, pokrytí obrázku drobnými vzory a čárami, šrafování, konturování jednoduchými linkami, využití proužků, jak do obrázku zapracovat světlo a stín, kudrlinky a oblé tvary, tečkování, tvoření nových barev, vybarvování pomocí drobných kytiček či geometrických tvarů, skandinávské vzory, orientální vzory, indické a africké vzorování. Všechny tyto nápady, které si přímo v knize vyzkoušíte, zvednou vaše obrázky na vyšší úroveň, vaše díla budou vypadat opravdu kreativně a budou inspirací pro ostatní.

ukazka_kreativni_techniky

————————————————

Přemýšlíte, co podniknout nového, jak zpestřit váš partnerský vztah? Nahlédněte do Our Love Challenges a hned budete mít desítky nápadů na nezapomenutelné zážitky.

Our Love Challenges

Autor: Vít Libovický

Počet stran: 200
Vazba: šitá
Formát: 297×210 mm
ISBN: 978-80-906695-0-5
Doporučená cena: 569 Kč

Knihu Our Love Challenges vydalo
nakladatelství Nakladatelství Vít Libovický.

Nevíte, jaký dárek dát svému partnerovi? Hledáte něco originálního, u čeho můžete strávit mnoho společných chvil? Chcete mít zaznamenané všechny své krásné vzpomínky (nebo zážitky)? Kniha Our Love Challenges vám přesně to nabízí. Na 200 stranách naleznete více jak 180 zajímavých a různorodých výzev – od kreativních (vytvořit si svůj letní playlist), přes romantické (jít na piknik při západu slunce) až po bláznivé (tancovat na frekventovaném náměstí). Každá strana obsahuje zadání výzvy a spoustu volného místa na lepení fotek, líčení zážitků nebo odpovídání na otázky.

Plnění výzev vás pobaví a sblíží a do budoucna vám přinese album plné jedinečných zážitků se svým partnerem.

challenge

 

Inspirujte se i dalšími výzvami.

————————————————

Nejkrásnější dárek je vždy ten vlastnoručně vyrobený. Nebo třeba dárek ve vyrobené krabičce! Krásně zabalené dárky nemusíte dávat jen na Vánoce…

Kouzelné Vánoce – Vybarvovací dárkové krabičky


24 dárkových krabiček k omalování plus samolepky

Počet stran: 25
Vazba: měkká
Formát: 284×270 mm
ISBN: 8588005862448
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Kouzelné Vánoce vydalo nakladatelství Slovart.

Překrásné omalovávací dárkové krabičky s vánočními motivy dokáže vyrobit úplně každý, kdo má jen trošku šikovné ruce. Je to velmi snadné a stačí k tomu pastelky nebo fixy a nůžky, a na světě je krásná krabička. Je na vás, co s ní uděláte. Můžete do ní uložit vánoční dárek, cukroví pro někoho z vašich přátel, nebo třeba poklad! Vyrobíte-li krabiček více a do každé dáte nějakou dobrotu, vznikne originální adventní kalendář. Součástí sady je dokonce několik inspirativních receptů na vánoční cukroví.

darkove_krabicky_uk

————————————————

Zkuste si na vlastní kůži práci paleontologa a objevte dávnou historii. A jak napovídá název Vykopej si šavlozubého tygra, nebude o zábavu nouze.

Vykopej si šavlozubého tygra

Sestav si kostru
Autorka: Clare Hibbert
Přeložila: Jana Kordíková

Počet stran: 8 + model
Vazba: lepená
Formát: 210×296 mm
ISBN: 978-80-204-4079-2
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Vykopej si šavlozubého tygra vydalo nakladatelství Mladá fronta.

V této výjimečné knize poznáte, jak vypadá práce paleontologa v terénu i v laboratoři, projdete s ním celé dobrodružství od objevení prvních fosilních nálezů až po vystavení exponátů v muzeu. Ale čeká vás ještě mnohem víc. Vlastními silami si sestavíte kostru smilodonta neboli šavlozubého tygra. Nikdy to nebylo jednodušší! Jednotlivé dílky lze vytlačit z podložky a lehce zasunout do sebe – vznikne model kostry delší než 25 cm. A pod ním se skrývá ještě spousta dalších informací…


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Co nejraději tvoříte vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Úvodní obrázek pochází ze sbírky užovatele Ed . na flickr.com.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKreativní omalovánkové techniky
inspirace pro jedinečné výsledky

Farnsworthová, Lauren

Grada, 2016

zobrazit info o knizeOur Love Challenges

Libovický, Vít – Makovský, David

Nakladatelství Vít Libovický, 2016

zobrazit info o knizeKouzelné Vánoce – Vybarvovací dárkové krabičky
24 vybarvovacích krabiček + samolepky

Slovart, 2016

zobrazit info o knizeVykopej si šavlozubého tygra

Hibbert, Clare

Mladá fronta, 2016

Napsat komentář