Zasoutěžte si o příběh ze starověkého Řecka

achilleova-pisen-audiokniha-perex
Blíží se válka proti Troji, protože spartská královna Helena byla unesena. Král povolal všechny řecké muže a Achilleus, syn bohyně, se rozhodl k boji připojit. Jeho přítel princ Patroklos jej následuje, aby ve válečné vřavě oba našli smrt.

Válečné tažení proti Troji

Patroklos, mladý nešikovný princ, vypravuje o svém dětství a mladí na dvoře krále Pelea, kde žije všemi přehlížen ve stínu krále Pelea a jeho syna Achillea. Achilleus je jeho pravým opakem – silný, krásný, syn bohyně, nejlepší ze všech Řeků – a jejich cesty se nikdy neměly zkřížit.

Jednoho dne vezme Achilleus Patrokla pod svou ochranu a stanou se z nich přátelé a z jejich pouta postupně vzniká něco mnohem hlubšího, ovšem k nelibosti Achilleovy matky Thetidy. Později je Achilleus povolán z učení k otci, protože se blíží válka proti Troji. Spartská královna Helena, nejkrásnější žena světa, manželka krále Menelaa, byla unesena trojským princem Paridem a mykénský král povolal všechny řecké muže do boje proti bohaté Troji. Achilles navzdory věštbě sveden příslibem slavného osudu se k boji připojí. Patroklos, zmítaným láskou a strachem o svého přítele ho následuje, aniž by tušil, jak těžkou zkoušku podstupuje a jejich život nebude mít dlouhého trvání.

 

Achilleova píseň

Autorka: Madeline Millerová

Vydalo: vydatelství Audiotéka.cz
Interpret: Jakub Saic
Délka: 13 hodin 45 minut
Vydáno: 12/2016

Přečtěte si více o audioknize Achilleova píseň, kterou do soutěže věnovala společnost Audiotéka.cz. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku, nebo přečíst náš článek o knižní verzi příběhu.

audioteka-logo

Audiotéka.cz nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt a Forbes. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

 

O autorce

Madeline Millerová se narodila v Bostonu a vyrůstala v New Yorku a Philadelphii. Navštěvovala Brown University, kde získala bakalářský a magisterský titul. Posledních deset let vyučuje latinu, řečtinu a Shakespeara pro studenty středních škol. Studovala také dramaturgii na herecké škole v Yale, kde se zaměřila na adaptaci klasických textů do moderní formy. Achilleova píseň je její prvotinou, která byla oceněna cenou Orange Prize v roce 2012 a stala se bestsellerem New York Times. Kniha byla přeložena do více než 25 jazyků. V současné době žije autorka v Cambridge, Massachusetts, kde vyučuje a píše.
(Zdroj informací: společnost Audiotéka.cz)

 

Vyhrajte audioknihu Achilleova píseň

Zaposlouchejte se do vyprávění mladého prince Patrokla, který vyrostl a dospěl ve stínu krále Pelea a jeho syna Achillea. Jednoho dne se však se synem bohyně Thetidy spřátelí a jeho oddanost a láska k příteli je natolik silná, že jej neváhá následovat do boje proti bohaté Troji. Ačkoliv si je Achilles vědom věštby, která byla na jeho adresu vyřčena, vidina slávy jej zláká. Ani jeden z hrdinů netuší, jak těžkou zkoušku podstupují, a že jejich život už nebude mít dlouhého trvání. Poslechněte si právě nyní celý příběh, která namluvil vynikající herec a dabér Jakub Saic.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou audioknihu Achilleova píseň vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Achilleova píseň
probíhá od 28. ledna do 10. února 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 audioknihy Achilleova píseň

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAchilleova píseň
Audiokniha

Millerová, Madeline

Audiotéka.cz, 2016

Napsat komentář