Politika očima odborníků

zbig
Kniha, která osloví každého, komu není lhostejný svět kolem nás – s tímto příslibem se na pultech našich knihkupectví objevila publikace významného politologa Zbingniewa Brzezinského. Pronikněte jejím prostřednictvím do tajů zahraniční politiky!

„Zbig“ osloví každého čtenáře, kterému není lhostejný svět kolem nás.
Kniha předkládá řadu osobních vzpomínek, zážitků z neveřejných jednání či dosud nezveřejněných detailů z života klíčové osobnosti americké zahraniční politiky 20. století, Zbigniewa Brzezinského. Editorovi se navíc podařilo k sepsání jednotlivých esejů přivábit významné postavy (nejen) amerického veřejného a politického života, kteří jsou akademiky, bývalými i současnými diplomaty, novináři či bývalými žáky Brzezinského. Díky pestrému složení autorského týmu je částečně biografií, osobními vzpomínkami, historií a akademickou politickou analýzou. Texty rozhodně nejsou pouhou oslavnou hagiografií. Autoři se pouštějí do kritické reflexe myšlení, díla i odkazu Zbigniewa Brzezinského, všechny však zároveň poukazují na jedinečnost jeho příběhu, vlivu a otevřenosti.

ZBIG

Strategie a státnické umění Zbigniewa Brzezinského
Editor: Charles Gati

Počet stran: 312
Vazba: brožovaná
Formát: 140×220 mm
ISBN: 978-80-906563-0-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu ZBIG: Strategie a státnické umění Zbigniewa Brzezinského vydalo nakladatelství CERAC Publishing.

 

Náhled obsahu

zbig_obsah

Celý náhled si můžete prohlédnout na stránkách nakladatele.

 

Zbigniew Brzezinski

Zbigniew Brzezinski (*1928), v letech 1977–1981 poradce prezidenta Spojených států Jamese Cartera pro otázky národní bezpečnosti, je uznávanou kapacitou v oboru politologie, mezinárodních vztahů. geopolitiky a strategie. Nyní působí ve Středisku pro strategická a mezinárodní studia (Center for Strategic and International Studies) a na prestižní Paul H. Nitze School of Advanced International Studies v rámci Johns Hopkins University ve Washingtonu. K jeho nejznámějším knihám patří The Soviet Block Unity and Conflict ( 1960), Between Two Ages: America’s Role in the Technetronic Era ( 1970), Power and Principle: Memoirs of the National Security Adviser, 1977–1981 ( 1983), Game Plan: A Geostrategic Framework for the Conduct of the U.S.–Soviet Contest (1986). The Grand Failure: The Birth and Death of Communism in the Twentieth Century (1989) a Out of Control: Global Turmoil on the Eve of the Twenty-first Century ( 1993, česky Bez kontroly, 1993). Brzezinského manželka je neteří prezidenta Edvarda Beneše.

Zdroj informací: www.ceskapolitika.cz


cerac_logoCERAC Publishing je nakladatelstvím, které si klade za cíl postupně přinášet českým čtenářům inspirující životní příběhy výjimečných osobností. Prvním naším počinem bylo vydání knihy MUKL 010806 vyprávějící příběh výjimečného sportovce, podnikatele a vězně komunistického režimu Ladislava Kořána. Naší nejnovější knihou, kterou se nám podařilo vydat v českém jazyce, je Zbig: Strategie a státnické umění Zbigniewa Brzezińského. ‚Zbig‘ je unikátní analýzou jedné z nejvlivnějších postav americké zahraniční politiky ve druhé polovině 20. století, „Zbiga“ Brzezińského, kterou původně vydalo prestižní nakladatelství Johns Hopkins University Press a byla již přeložena do pěti jazyků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZBIG: Strategie a státnické umění Zbigniewa Brzezinského
S úvodním slovem exprezidenta Jimmyho Cartera

Gati, Charles

CERAC Publishing, 2016

Napsat komentář