Nenechte si ujít v týdnu od 19. prosince do 1. ledna

nenechte_si_ujit
Vánoce už klepou na dveře, ale přesto je tu naše, letošní poslední, Nenechte si ujít. I poslední předvánoční týden má všem knihomolům co nabídnout.

Zapomeňte tedy na chvíli na vše co je třeba ještě před svátky stihnout a vyberte si z naší nabídky pozvánek. Třeba právě chvíle věnovaná něčemu jinému, než shánění posledních dárků, Vám umožní uvolnit se a nasát tu pravou vánoční atmosféru.

V pondělí 19. prosince se v brněnské Knihovně Jiřího Mahena koná setkání s básníkem Zeno Kaprálem u příležitosti jeho životního jubilea. Tento brněnský básník slaví své 75. narozeniny. Jeho básněmi se čtenáři nechávají unášet již od roku 1957. Mnoho sbírek však vyšlo jen jako samizdat. K nejznámějším Kaprálovým sbírkám patří Hrubá mezihra, Namol střízlivPádlo stálosti či Zeleň blankytu. Patříte-li mezi příznivce tohoto básníka, přijďte se podívat v 18.00 do Mahenova památníku.

V úterý 20. prosince se v Knihovně Jiřího Mahena v Brně uskuteční vernisáž výstavy u příležitosti 95. výročí založení knihovny. Výstava se jmenuje 95 nej Knihovny Jiřího Mahena a návštěvníci se dozví různé zajímavosti ze života této instituce. Vernisáž začíná v 17.00Urban centru na Staré radnici.

V úterý 20. prosinceBrně ještě zůstaneme. V Knihovně Jiřího Mahena můžete od 17.00 navštívit literární pořad věnovaný Gabrielu García Márquezovi. Tento slavný kolumbijský spisovatel získal Nobelovu cenu za literaturu a napsal mnoho úžasných knih, mezi které patří například Sto roků samoty, Láska za časů cholery či Kronika ohlášené smrti. Pokud vás představitel magického realismu či jeho dílo zajímá, přijďte se podívat do Mahenova památníku.

Vánoce patří především dětem, proto se v úterý 20. prosince vydejte do Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně. Od 14.00 se zde uskuteční Vánoční dílna pro děti. Malí čtenáři si z papíru vyrobí vánoční přáníčka, kterými určitě potěší celou rodinu. Máte-li malá dítka a cestu do Zlína, nenechte si Vánoční dílnu pro děti ujít.

Ve čtvrtek 22. prosince se mohou těšit opět ti nejmenší. V Městské knihovně v Praze, na pobočce v Břevnově, se od 17.00 bude konat Předvánoční čtení tety Olí. Děti si vyslechnou ty nejkrásnější a nejpoutavější vánoční příběhy a stylově tak zahájí vánoční prázdniny. Přiveďte své ratolesti na tuto milou předvánoční akci, spokojení budete jistě všichni.

Ve čtvrtek 22. prosince se koná velmi zajímavá akce i v Jihlavě.  Ve velké gotické síni na jihlavské radnici proběhne slavnostní vydání CD mp3 Zbraslavská kronika. Mimořádné dílo českého středověku načetl Jaromír Meduna. Slavnostní den začne už v 8.00, kdy budou návštěvníkům představeny nové faksimile Zbraslavské kroniky a Gelnhausenova kodexu. Od 17.00 pak odstartuje samotná prezentace CD a zájemci se mohou zúčastnit i zajímavých přednášek. Nenechte si tuto výjimečnou akci ujít.

Pokud jste si z této nabídky nevybrali, další inspiraci naleznete v našem Kalendáři akcí.

Přejeme krásné a pohodové Vánoce!

vanoce

Doporučení:
Share

Napsat komentář