Zasoutěžte si o oblíbené recepty slavných osobností

Česko vaří a pomáhá (ukázka)
Známé české osobnosti se rozhodly spojit příjemné s užitečným a vzešla z toho kuchařka, z jejíhož prodeje šla část peněz na nadační fond Pes v nouzi. Zjistěte, jaká jídla celebrity rády vaří, a přečtěte si také, kde konkrétně kniha pomáhala.

Vařte podle hvězd

cesko-vari-a-pomaha-ukazkaV kuchařce Česko vaří a pomáhá, spojilo své síly 25 osobností na pomoc opuštěným chlupáčům v 5 útulcích. Podělili se v ní o své vlastní oblíbené recepty a na své si tak přijdou jak milovníci masa, zeleniny, tak i sladkých dezertů. Kuchařka obsahuje mnoho zajímavých informací o samotných útulcích, o pomoci jim i o životě jednotlivých osobností. Na konci knihy najdete 4 antistresové omalovánky. Koupí každého výtisku přispějete 40 Kč na nadační fond Pes v nouzi. Více informací o celém projektu najdete na stránkách www.cesko-vari-a-pomaha.cz.

 

Česko vaří a pomáhá

50 receptů na hlavní chody a dezerty od osobností, které znáte nejen z TV!

Vydalo: nakladatelství Ivana Tremlová
Počet stran: 74
Vazba: brožovaná
Vydáno: 8/2016
ISBN: 978-80-270-0062-3

Přečtěte si více o knize Česko vaří a pomáhá, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. Navíc si můžete také prohlédnout několik stran z knihy: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Pstruzi pečení v troubě

cesko-vari-a-pomaha-ukazka-2Ingredience:
4 pstruzi
16 plátků másla
2 citróny
Citrónová šťáva z jednoho citrónu
Bylinky
Drcený kmín
Hrubozrná mořská sůl
Sůl

Postup:
Pstruhy omyjeme, vykucháme, dobře osolíme a okmínujeme na povrchu i uvnitř. Na plech poklademe plátky másla a na ně položíme pstruhy (díky tomu nebudou klouzat).
Každému pstruhovi dáme do bříška dva plátky másla, 3 kolečka citrónu a čerstvé bylinky podle vaší chuti (petrželku, oregano, citrónovou meduňku a tymián). V zimním období lze čerstvé bylinky nahradit sušenými. Pstruhy pokapeme citrónovou šťávou a posypeme mořskou hrubozrnnou solí. Pstruhy pečeme 15-20 minut v předehřáté troubě na 180 °C, dokud nepůjde maso snadno oddělit od páteře vidličkou. (str. 4)

 

Vyhrajte knihu Česko vaří a pomáhá

Dvacet pět slavných osobností, padesát receptů a pět útulků – to vše spojuje výjimečná kuchařka Česko vaří a pomáhá. Najdete v ní jak vegetariánská jídla, tak pokrmy, které potěší všechny milovníky masa. A že jste spíše na sladké? I v tomto případě si přijdete na své. Každá celebrita se s vámi totiž podělí o jeden sladký a jeden slaný chod. A až budete mít uvařeno, můžete si vydechnout u omalovánek Lucie Kadeřábkové.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Česko vaří a pomáhá vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Česko vaří a pomáhá
probíhá od 12. do 18. listopadu 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 kuchařky Česko vaří a pomáhá

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČesko vaří a pomáhá
50 receptů na hlavní chody a dezerty od osobností, které znáte nejen z TV!

Ivana Tremlová, 2016

Zasoutěžte si o oblíbené recepty slavných osobností - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Shakespeare napsal:

    Přeji hezký zbytek dne a zároveň informuji, že mi dnes byla
    doručena výhra. Velké díky redakci a odesílateli.

Napsat komentář