Získejte klasický příběh Malého prince v nové podobě

maly-princ-marketa-vydrova-perex
Začtěte se do vyprávění osamělého letce, který se po ztroskotání na Sahaře setkává s Malým princem. Ten pochází z malé planetky B612 a chce nakreslit beránka, čímž odstartuje příběh plný metafor, tentokrát ilustrovaný Markétou Vydrovou.

Pohádkový putování Malého prince

Opuštěný letec se v africké poušti setkává s Malým princem. Zatímco se pokouší opravit havarovaný stroj, povídají si spolu o dobru a zlu, přátelství a lásce, a o odpovědnosti za ty, které milujeme…

Malý princ, jedno z nejslavnějších děl moderní světové literatury, nově vychází s ilustracemi Markéty Vydrové.

 

Malý princ

Autor: Antoine de Saint-Exupéry

Vydalo: nakladatelství Triton
Překlad: Michala Marková
Ilustrace: Markéta Vydrová
Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2016
ISBN: 978-80-7553-131-5

Přečtěte si více o knize Malý princ, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Triton. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

 

Ukázka z knihy

maly princ.inddZrudl a pokračoval:
„Když má někdo rád květinu, která na milionech hvězd existuje jen v jediném exempláři, stačí mu ke štěstí, aby se na ty hvězdy podíval. Říká si: ,Někde tam je moje květina…‘ Ale když tu květinu spase beránek, je to pro něj stejné, jako kdyby všechny hvězdy zčistajasna zhasly! A to není důležité?“
Víc už toho ze sebe nevypravil. Prudce se rozvzlykal. Padla noc. Nechal jsem nářadí nářadím. Moje kladivo, šroub, žízeň i smrt mi najednou byly k smíchu. Na jedné hvězdě, na jedné planetě, na té mé, na Zemi, byl přece jeden malý princ, který potřeboval utěšit! Vzal jsem ho do náručí. Kolébal jsem ho. „Ta květina, co ji máš rád,“ říkal jsem mu, „vůbec není v nebezpečí… Já tomu tvému beránkovi nakreslím náhubek… A tvé květině nakreslím brnění… Já…“ Nějak jsem nevěděl, co mám říkat. Připadal jsem si jako slon v porcelánu. Nevěděl jsem, jak se k němu přiblížit, jak s ním najít společnou řeč… Země slz je velice tajemná. (str. 34)

 

Vyhrajte knihu Malý princ

Nejznámější literární dílo francouzského spisovatele a pilota Antoina de Saint-Exupéryho vyšlo poprvé už v roce 1943 a od té doby se dočkalo mnoha dalších vydání. Příběh letce, který se v poušti setkává s Malým princem, je sice primárně určený pro dětské čtenáře, přesto jej čte a miluje i mnoho dospělých. Metaforám a přirovnáním ukrytým mezi řádky totiž často porozumíme až s narůstajícím věkem. Není tedy od věci se ke knize čas od času vrátit a objevit na jejích stránkách zase něco nového, co nám dosud unikalo. Právě nyní si můžete toto kouzelné vyprávění o pouti vesmírem, dobru a zlu, přátelství a lásce a mnohém dalším připomenout v nově zpracovaném vydání, které překrásně ilustrovala Markéta Vydrová.

maly princ.indd

Ve spolupráci s nakladatelstvím Triton vám přinášíme soutěž, ve které pět z vás může knihu Malý princ vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Malý princ
probíhá od 6. do 19. listopadu 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 5 pohádkových příběhů Malý princ

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalý princ

de Saint-Exupéry, Antoine

Triton, 2016

Získejte klasický příběh Malého prince v nové podobě - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. UVita napsal:

    Děkuji za krásnou knížku Malý princ, která mně byla taktéž v pátek v pořádku doručena. Moc se mně líbí i ilustrace v knize.

  2. Anicka59 Anicka59 napsal:

    V pátek 2.prosince mně byla doručena v pořádku tato moc hezká dětská kniha, za kterou moc děkuji. Určitě si ji budou jednou číst má vnoučátka, kterých je zatím pět a šesté na cestě a jsou ve věku do 6 let

Napsat komentář