Nenechte si ujít v týdnu od 5. do 11. srpna

nenechte_si_ujit
Prázdniny definitivně skončily, ale nemusíme vůbec smutnit. V knihovnách skončil letní provoz, což znamená, že se znovu naplno rozjíždějí různorodé akce, mezi kterými si vyberou i ti nejnáročnější. Nechte se zlákat a navštivte některou z nabízených akcí.

Tento týden se můžete těšit na křty nových knih i autogramiády známých autorů. A to nejen v Praze, ale také v Ostravě či Šumperku.

Hned v pondělí 5. září se v Paláci knih Luxor v Praze uskuteční prezentace nové knihy Jarmily Mandžukové. Kniha Tajemství biologických hodin představuje revoluční metodu léčby nemocí a celkového posílení zdraví. Čtenáři se mimo jiné dozví, jak důležitou roli hrají v našem zdraví právě biologické hodiny. Po křtu knihy se uskuteční také autogramiáda. Představení akce začíná v 17.00.

V Paláci knih Luxor v Praze se uskuteční další zajímavá akce i v úterý 6. září. Svoji novou knihu Pondělní komentáře aneb Pravda psaná s láskou zde pokřtí Václav Klaus ml. Kniha se skládá z břitkých komentářů, které Václav Klaus ml. píše každý týden pro server novinky.cz. Příspěvky, které se zdaleka netýkají pouze školství, jsou nadčasové a dokážou si své čtenáře najít v jakékoliv době. Knihu pokřtí boxer Ondřej Pála. Křest začíná v 17.00.

Z Prahy se přesuneme do Šumperka, kde se v Městské knihovně uskuteční ve středu 7. září setkání Janou Šiklovou, s přední českou socioložkou, publicistkou a také autorkou mnoha knih. Tato zajímavá žena má velice bohatý život – během normalizace byla uvězněna za pašování nelegální literatury, po revoluci pak pomáhala zakládat Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy či nevládní neziskovou organizace Gender studies. Její tvorba je spojena se sociálními tématy či generačními vztahy. Setkání začíná v 18.30.

Ve čtvrtek 8. září se opět přesuneme do Prahy. V Paláci knih Luxor se od 17.00 uskuteční autogramiáda Romana VaňkaTento populizátor gastronomie a zakladatel Pražského kulinářského institutu zde představí svoji nejnovější knihu SNADNO & RYCHLE 2. Nová kuchařka vyniká svou jednoduchostí a dostupností zvolených surovin a začátečníci jistě ocení velice pečlivě napsané recepty. Kniha obsahuje 82 rychlých pokrmů.

Zajímavou akci můžete navštívit ve čtvrtek 8. září  také v Ostravě. V Domu knihy  se od 16.00 koná akce nazvaná Nedělňátko aneb s Cimrmanem v zádech s Miloněm Čepelkou, na níž představí stejnojmennou knihu rozhovorů Aleše Palána s Miloněm Čepelkou čtenářům nabízející jak vážné, tak i zábavné momenty. Miloň Čepelka je jedním z herců slavného Divadla Járy Cimrmana, kde už mnoho let společně s kolegy baví diváky všech věkových kategorií. Zároveň je ale také autorem několika sbírek povídek a románů s hororovou tématikou. O jedné ze sbírek povídek Miloně Čepelky si můžete přečíst na našich stránkách. Pokud se chcete s tímto všestranným umělcem sejít, neváhejte a zúčastněte se této akce.

Navštivte některou z námi prezentovaných literárních akcí.

Další inspiraci můžete čerpat z našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář