Nenechte si ujít v týdnu od 29. srpna do 4. září

nenechte_si_ujit
Přestože prázdniny jsou už definitivně u konce, není proč truchlit. Knihovny si pro nás připravily mnoho zajímavých akcí, díky kterým si i začátek září pořádně užijete. Nechte se zlákat naší nabídkou!

Začátek září nemusí znamenat jen nové povinnosti a úkoly. V knihovnách je připraveno několik akcí, která nám konec prázdnin mohou zpříjemnit. Tentokrát zavítáme do Brna, Zlína či Pardubic. A těšit se mohou i děti.

Ve středu 31. srpna končí v brněnské knihovně Jiřího Mahena zajímavá výstava nazvaná Životní jubilea brněnských spisovatelů. Návštěvníci se mohou seznámit se životem a dílem Arnošta Goldflama, Pavla Švandy a Milana Uhdeho.

Brně ještě zůstaneme. Ve čtvrtek 1. září zde v Moravské zemské knihovně v rámci cyklu Oči Brna začíná výstava Arnošta Goldflama Osudy a jejich pán. Zájemci se mohou seznámit s autorovou tvorbou i životem, který je úzce svázán právě s Brnem. S Arnoštem Goldflamem jsme vám před časem přinesli videorozhovor. Vaší pozornosti by neměla uniknout ani jeho povídka, kterou přispěl do rubriky Čtení ke kávě.

Další výstava začíná ve čtvrtek 1. září také v Krajské knihovně Františka Bartoše ve Zlíně. K 80. výročí narození Václava Havla zde připravili výstavu dokumentů spjatých právě s tímto esejistou, dramatikem a prvním českým prezidentem. Akce se koná v budově 15 ve třetím podlaží.

V pátek 2. září se v Pardubicích uskuteční ve sklepě Krajské knihovny autorský přednes poezie nazvaný Poezie pod klenbou v podání mladého talentovaného básníka Patrika Janošce. Návštěvníci se mohou těšit také na hudební doprovod. Akce začíná v 18.00.

Pardubicích si připravili akci i pro ty nejmenší. V sobotu 3. září se v Krajské knihovně uskuteční Pohádkové čtení s babičkou či dědečkem. Dobrovolníci z klubu SENSEN budou od 10.00 do 11.00 předčítat dětským návštěvníkům pohádky.

Zakončete prázdniny s literaturou a vyberte si některou z nabízených akcí!

Pokud jste si tady nevybrali, nahlédněte do našeho Kalendáře akcí.

 

Doporučení:
Share

Napsat komentář