Nenechte si ujít v týdnu od 15. do 21. srpna

nenechte_si_ujit
Třetí srpnový týden nebude o literární události nouze – můžete zavítat na velice zajímavé akce v různých koutech naší země. Každý si jistě přijde na své, knihovny nabízejí zábavu pro děti i dospělé.

Prázdniny se začínají pomalu chýlit ke konci, proto je třeba využít další zajímavé akce, které si pro nás knihovny napříč republikou připravily. Těšit se mohou nejen čtenáři z Brna a Prahy, ale také z Hradce Králové, Liberce či Litoměřic.

Brně, Knihovně Jiřího Mahena, tento týden pokračuje výstava Nejlepší knihy dětem 2014/2015, na které si můžete vybrat z velkého množství nových knih pro děti a mládež. Výstava, kterou pořádá nakladatelství Meander, lze navštívit až do 31. srpna v Ústřední knihovně na Kobližné 4.

V úterý 16. srpna pořádá knihovna v Liberci zábavný den pro všechny věkové kategorie na náměstí před radnicí. Literárně-hudební koláž Rozmarné léto s knihovnou se koná od 10.00 do 12.00 a poté od 15.00 do 17.00. Kdo má rád knihy a suchý humor, nemůže si nechat tuto akci ujít.

Naše další zastavení bude v hlavní městě. Městská knihovna v Praze pořádá ve středu 17. srpna literárně-hudební Večer časopisu Protimluv. Od 18.00 bude předčítat básník a prozaik Petr Motýl ze své připravované knihy básní Některé příběhy, která vyjde na podzim tohoto roku. Za příznivého počasí se akce uskuteční v atriu Domu čtení.

Městská knihovna v Praze myslí i na děti. Ve čtvrtek 18. srpna10.00 se koná pravidelné čtení z obrázkových knížek pro nejmenší – děti kolem tří let. Akce se koná Ústřední knihovně na Mariánském náměstí 1 v Oddělení pro děti a mládež v dětském koutku.

V sobotu 20. srpna bude v Parku Václava Havla v Litoměřicích od 15 hodin předčítat Jan Burian. Zájemci se mohou těšit na veselé i vážné příběhy ze života v ČR i v zemích, které autor sám navštívil. Mezi jednotlivými čteními nebudou chybět hudební vsuvky v podání samotného autora.

Za příznivého počasí v sobotu 20. srpna pořádá Knihovna města Hradce Králové zábavný den na koupališti Flošna nazvaný S knihovnou na Flošnu. Návštěvníci se mohou mimo jiné těšit na bazar knih pro děti i dospělé a mnoho lákavých soutěží. Akce začíná v 10.00.

Zpříjemněte si týden některou z těchto akcí.

Pokud jste si tady nevybrali, nahlédněte do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář