Nenechte si ujít v týdnu od 1. do 7. srpna

Nenechte si ujít
První srpnový týden si můžete užít závěr Měsíce autorského čtení v Ostravě.  Na své si přijdou ale také děti, které budou moci proniknout do půvabného světa ilustrovaných knížek Miroslava Šaška. 

Měsíc autorského čtení vrcholí; poslední tři autorská čtení se uskuteční v Ostravě a program bude nabitý. Ve dvou dnech se čtenářům představí hned dva ukrajinští spisovatelé a jeden španělský. Neváhejte také nahlédnout přímo do ostravského programu, kde najdete více podrobností.

Jako první vystoupí v Ostravě již v pondělí 1. srpna od 20.30 ukrajinský spisovatel, básník a překladatel Andrij Ljubka. Tento původem lotyšský autor napsal řadu zajímavých titulů, román Karbid se stal dokonce finalistou BBC o knihu roku.

V úterý 2. srpna od 19.00 si ostravští návštěvníci mohou přijít poslechnout španělského básníka, spisovatele a vypravěče Ernesta Pérez Zúñigu. Jeho sbírka básní Sedm cest pro Beatrice je inspirovaná Danteho Božskou komedií, stejně jako jeho oceňovaný román Druhý kruh.

Jen o půldruhé hodiny později, v úterý 2. srpna od 20.30 se Ostravanům představí ukrajinský básník a prozaik Jurij Izdryk společně se skupinou DRUMTYJÁTR. Jurij Izdryk je autorem románu Take, který získal v roce 2009 ocenění BBC za knihu roku. Zároveň je také spoluzakladatelem a frontmanem skupiny DRUMTYJÁTR, která tvoří především elektropunk.

Milovníky knižního světa ale nepotěší pouze autorské čtení. Z Ostravy se přesuneme do Brna, do ÚK Knihovny Jiřího Mahena na Kobližné 4, kde máte až do čtvrtka 4. srpna příležitost navštívit výstavu Svět podle Šaška. Miroslav Šašek patří mezi naše významné ilustrátory a celá výstava je pojatá hravou formou. Interaktivní expozice zaujmou nejen děti, ale i jejich rodiče.

Miroslav Šašek bude bavit děti i v Praze. Na srpen 2016 přichystali v Městské knihovně (Mariánské náměstí 1/98, Praha 1) pro děti v rámci akce Knížkohraní ilustrovaného průvodce pro děti To jsou Benátky právě od tohoto ilustrátora. Děti se budou moci pomocí krásných obrázků seznámit s malebností památek a třeba i navnadit na pěkný výlet.

Navštivte některou z nabízených akcí. 

Pokud jste si tady nevybrali, nahlédněte do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář