Zahrajte si o jeden z komiksů z české historie

KC-Cesi-dle-vyberu-perex
Které zásadní události ovlivnily dějiny naší země v letech 1968 a 1977? Právě to si můžete nyní připomenout s jedním ze dvou dílů unikátní série Češi, která přináší originálně zpracovaný pohled do historie. Komiksy už dávno nejsou jen pro děti.

Češi 1968: Jak Dubček v Moskvě kapituloval

Srpen 1968. Intervence armád Varšavské smlouvy definitivně dusí Pražské jaro. Po pár dnech strachu, nadějí i zmatků odjíždí československá delegace na jednání do Moskvy.

Prezident republiky generál Svoboda, šéf komunistické strany Dubček, šéf vlády Černík, šéf parlamentu Smrkovský, Husák, Mlynář a další smutní i rozporní hrdinové této tragické chvíle stojí před nejtěžším rozhodnutím svého života. Jak se k němu postaví?

Autor: Pavel Kosatík

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Ilustrace: Karel Jerie
Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Vydáno: 3/2016
ISBN: 978-80-204-3696-2

Přečtěte si více o knize Češi 1968: Jak Dubček v Moskvě kapituloval.

 

Češi 1977: Jak z rock’n’rollu vznikla Charta 1977

Píše se rok 1976 a před pražským soudem probíhá proces se skupinou The Plastic People of the Universe, který poutá mimořádný zájem veřejnosti. V normalizačním bezčasí se začíná cosi měnit. Rodí se myšlenka Charty 77. Marginální zákaz jedné neznámé hudební skupiny vede k velkým následkům – k procitání lidské svobody.

Autor: Pavel Kosatík

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Ilustrace: Jiří Husák
Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Vydáno: 4/2016
ISBN: 978-80-204-3390-9

Přečtěte si o knize Češi 1977: Jak z rock’n’rollu vznikla Charta 1977 více a nezapomeňte ani na náš článek.

Obě knihy do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte jednu knih dle vlastního výběru

Knihy z unikátní série Češi Pavla Kosatíka se jistě vyplatí mít doma všechny, takže pokud vám některý z námi představených dílů zrovna chybí, neváhejte a zasoutěžte si o něj. Historii naší země bychom měli znát a zpracování formou komiksu vám ji přiblíží zábavnou formou. Každou z knih navíc ilustroval jiný výtvarník, takže se jedná o rozmanitou řadu, která vás svým zpracováním doslova nadchne.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou vyhrát jednu z knih. První v pořadí si vybírá libovolný z komiksů, druhý získává zbývající titul. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy Pavla Kosatíka
probíhá od 6. do 12. června 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 komiksy z českých dějin

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČeši 1968
Jak Dubček v Moskvě kapituloval

Kosatík, Pavel - Jerie, Karel

Mladá fronta, 2016

zobrazit info o knizeČeši 1977
Jak z rock’n’rollu vznikla Charta 1977

Husák, Jiří – Kosatík, Pavel

Mladá fronta, 2016

Napsat komentář