Zahrajte si o krimi román ze skleněného domu

Vsude-kolem-cerny-les-perex
Leonora se se svojí bývalou přítelkyní Clare neviděla deset let, proto ji pozvánka na předsvatební rozlučku překvapí. Pozvání však přijme a vydává se na anglický venkov do podivného skleněného domu. Záhy však dojde k osudné události.

Rozlučka s vražedným koncem

ROZLUČKU PŘED SVATBOU…

Leonoře je šestadvacet a píše docela úspěšné detektivky. I když žije osaměle, je se svým způsobem života spokojená – až do dne, kdy dostane nečekané pozvání na předsvatební rozlučkový víkend své bývalé přítelkyně Clare, kterou deset let neviděla. Leonora po dlouhém váhání pozvání přijme a ocitá se s hrstkou dalších lidí – s nimiž má společné hlavně to, že se všichni znají s Clare – v extravagantním skleněném domě kdesi na anglickém venkově. A zanedlouho se začnou dít podivné věci. V Leonoře vzrůstá napětí, až se druhého večera rozhodne, že se hned ráno vrátí do Londýna. Jenže v noci dojde k osudné události…

…NAVŠTÍVÍ SMRT

Leonora se probudí s těžkým zraněním v nemocnici – a dozvídá se o vraždě. Její pokoj hlídá policie: chrání ji před někým, nebo ji hlídají jako vězně? Aby mohla odpovědět, musí si vzpomenout, co se vlastně během víkendu přihodilo. Dokáže se oprostit od pocitu viny a odhalit skutečné motivy a skutečného vraha? Najde odvahu, aby se svěřila s tajemstvím, které dosud nechala pohřbeno v minulosti?

 

Všude kolem černý les

Autorka: Ruth Ware

Vydalo: nakladatelství Leda
Překlad: Vlasta Hesounová
Počet stran: 352
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2016
ISBN: 978-80-7335-424-4

Přečtěte si více o knize Všude kolem černý les, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Leda.

Nakladatelství Leda vzniklo v roce 1992 a je jediným českým vydavatelstvím specializovaným na jazykové slovníky, učebnice a příručky a na naučné slovníky. Jako jediné nakladatelství u nás se systematicky věnuje jak hlavním světovým jazykům, tak jazykům menších národů a států. Usiluje o vysokou odbornou úroveň své produkce, o její kvalitu, serióznost a uživatelskou přitažlivost.

 

O autorce

Ruth-WareRuth Ware vyrostla v Sussexu na jižním pobřeží Anglie. Po absolvování manchesterské univerzity žila načas v Paříži a posléze se vrátila do Británie. Pracovala jako servírka, knihkupkyně, lektorka angličtiny pro cizince a tisková mluvčí. V současné době žije s manželem a dvěma malými dětmi v Londýně. Připravuje k vydání druhou knihu, jež má s název The Woman in Cabin Ten.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Leda)

 

Vyhrajte knihu Všude kolem černý les

Leonora a Clair se neviděly deset let, přestože se kdysi přátelily. Když jednoho dne Leonora od své bývalé kamarádky obdrží pozvánku na rozlučku se svobodou, dlouho váhá, přesto se nakonec rozhodne na anglický venkov jet. S několika dalšími lidmi se tak ocitá v extravagantním skleněném domě a netrvá dlouho a v domě se začnou dít podivné věci, které vyvrcholí vraždou. Když se Leonora probudí v nemocnici, neví, zda ji policie hlídá jako podezřelou, nebo kvůli její ochraně. Vzpomene si, co předcházelo jejímu zranění, a pomůže tak vyřešit policii případ?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Leda vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Všude kolem černý les vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Všude kolem černý les
probíhá od 6. do 19. května 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Všude kolem černý les

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVšude kolem černý les
Někdo chystá svatbu, někdo vraždu

Ware, Ruth

Leda, 2016

Napsat komentář