Vyhrajte knihu napínavější než thrillery

Evropa-Rusko-teroriste-a-bezenci
Co je napínavější než thrillery? Realita! Současná situace, kdy člověk neví dne ani hodiny, města jsou plná policistů pátrajících po teroristech, mnozí lidé se bojí muslimů či Ruska (vzpomínajíce na vpád v roce 1968, nedávnou anexi Krymu a události na východě Ukrajiny), společnost se dělí na nesmiřitelné tábory častující se urážlivými slovy. Jak se v této nepřehledné situaci vyznat?

O Evropě, Rusku, teroristech a migrantech

Rozhovory z větší části s univerzitními profesory či učiteli, kteří většinou žijí mimo ČR, mapují eskalující krize roku 2015, který rámují dva masakry v Paříži: 7. ledna byla vyvražděna část redakce Charlie Hebdo a v noci z 13. na 14. listopadu tam bylo zabito 130 lidí. EU těžko zabránila finančnímu kolapsu Řecka, Británie začala vyhrožovat vystoupením z EU, po Maďarsku i Polsko ochromilo ústavní soud, zestátnilo veřejnoprávní média a všechny státy střední Evropy se odmítly podílet na příjmu uprchlíků, kterých do EU přišlo asi jeden a půl milionu . V zahraničí musela EU spolu s NATO zasahovat v Iráku a Sýrii, pokoušela se vyjednat příměří na Ukrajině. Na Rusko, které bylo oslabeno pádem ceny ropy, byly kvůli porušení celistvosti Ukrajiny uvaleny sankce atd.. Ke všem teroristickým útokům se přihlásil tzv. Islámský stát. K eskalaci napětí v roce 2015 přispělo i sestřelení ruského bombardéru Su-24 dne 24. listopadu Turky. Zdá se, že tento rok a další léta by mohla být pro naši existenci velmi důležitá, protože spoléhat na to, že všechny problémy za nás vyřeší Spojené státy, už nelze. Musíme si zvyknout, že zvýšená míra rizika patří k závazně žitému životu.

Evropa, Rusko, teroristé a běženci

Autor: Karel Hvížďala

Počet stran: 256
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 140 x 210 mm
ISBN: 978-80-204-4061-7
Doporučená cena: 299 Kč
Vychází: 4. dubna 2016

Knihu Evropa, Rusko, teroristé a běženci vydalo nakladatelství Mladá fronta.

 

Vydavatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává. Kvalitní knižní tituly najdete nejen v tradičních knižních edicích, ale i v dalších zajímavých mimoedičních projektech.

 

Vyhrajte knihu Evropa, Rusko, teroristé a běženci

I v minulém roce se bohužel odehrály události, které si nikdo nepřál zažít. Například v listopadu došlo k teroristickým útokům v Paříži, při nichž zahynulo více než 100 lidí. Evropa je zaplavená uprchlíky, se kterými si neví rady. Někteří lidé se jich bojí, poukazujíce například na silvestrovské události v Berlíně, a jsou ochotni rezignovat na jakékoliv ideály humanismu. Jiní aktuální uprchlické vlny sprostě využívají ke svým politickým cílům nebo se na úkor uprchlíků obohacují. A co Rusko, jeho velmocenský komplex a politika vůči sousední Ukrajině? Složitou problematikou se zabývá Karel Hvížďala ve své nové knize Evropa, Rusko, teroristé a běženci, v níž přináší čtenářům prostřednictvím rozhovorů další možné pohledy na aktuální události. Vyzpovídal například Schwarzengera, Pitharta, Robejška, Přibáně a další.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Evropa, Rusko, teroristé a běženci vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ve službách Spravedlnosti
probíhá od 3. do 16. dubna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Evropa, Rusko, teroristé a běženci

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeEvropa, Rusko, teroristé a běženci

Hvížďala, Karel

Mladá fronta, 2016

Napsat komentář