Zahrajte si o knihu, která bude v Číně zakázaná

Jatka-perex
Strhující příběh o porušování lidských práv a masovém zabíjení nepohodlných čínských politických disidentů, na jehož konci byste došli k šokujícímu počtu obětí, vám nabízí analytik a investigativní žurnalista Ethan Guthman. Nebuďte lhostejní a začtěte se.

Nebezpečné a zvrhlé praktiky v Číně

Jatka-ukazkaO porušování lidských práv i o masovém zabíjení… tahle kniha bude v Číně zakázána. (A to je tragédie.)

Z masového vraždění se dnes stal výhodný byznys. K tomuto neúprosnému závěru došel Ethan Gutmann ve svém podrobném vyšetřování utajovaného programu čínské vlády, který má eliminovat politické disidenty a který profituje z prodeje jejich orgánů – v mnoha případech zájemcům ze Západu. Na základě rozhovorů s vysoce postavenými policejními důstojníky, čínskými lékaři, kteří zabíjeli vězně přímo na operačním stole, a vězni svědomí, kteří přežili pobyt v pracovních táborech, sestavil Gutmann jako zkušený analytik strhující příběh, jehož výsledkem je šokující počet obětí.

Proč by čínské vedení podporovalo uvnitř vlastního lékařského systému takovéto nebezpečné a zvrhlé praktiky? Aby tuto záhadu vyřešil, vydává se Gutmann hluboko do nitra disidentského světa Falun Gongu, Tibeťanů, Ujgurů a domácích křesťanů, aby odtud vynesl na světlo odvěké drama o odvážném vzdoru, hluboké zradě a momentech extatického vykoupení.

V dnešní době plné lhostejnosti se autor spoléhá na jednu prostou pravdu: ti, kterým se podařilo vrátit z pekla, nám mají co říci.

 

Jatka

Masové vraždy, odebírání orgánů a čínské řešení problému s disidenty

Autor: Ethan Guthman

Vydalo: nakladatelství CPress
Překlad: Ondřej Horecký, Jana Skovajsová
Počet stran: 344
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2015
ISBN: 978-80-264-0893-2

Přečtěte si více o knize Jatka, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství CPress patřící pod společnost Albatros Media. Navíc si můžete stáhnout a přečíst také ukázkovou kapitolu.

cpress-AM

Nakladatelství CPress systematicky rozšiřuje svou knižní nabídku zejména v oblastech knížek pro nejmenší, cestování, historie a military, hobby, auto-moto, zdraví a životní styl, příroda a zahrada, umění a kultura a technika a věda. Novým knižním oborem, který si už pevně vydobyl své místo v našem nakladatelství, jsou kuchařky, jak pro dospělé tak i pro děti.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

„Kdo jsou ti lidé? Ukradli něco? Musí jít o nějaký podvod.“
Ma jim vstoupila do řeči: „Ne, ne, jsou to dobří lidé, dobří lidé. Praktikují Falun Gong.“
Snažila se na ty mladé Američany usmát, ale neovladatelně se třásla a bojovala s rozvířenými vnitřnostmi. Nějaký policista si jejího projevu bratříčkování všiml a začal si ji upřeně prohlížet. I když Ma předpokládala, že nerozumí ani slovo anglicky, raději zmizela.
Všechno to bylo tak nesmyslné. Kdybyste pohnuli špatně rukou, zatkli by vás. Začalo se jí těžce dýchat. Ústa se jí zalila slinami a vzduch byl najednou hutný – nakažlivý zvířecí zápach. Nevěděla, co dělat. Vedle ní zadrželi praktikujícího, který rozdával materiály o Falun Gongu a s rukou vytočenou za zády ho vedli k dodávce. V posledním gestu vzdoru vyhodil volnou rukou zbývající letáky vysoko do vzduchu. Snášely se dolů jako sněhové vločky, zatímco se Ma vypotácela z náměstí jako hotová chodící mrtvola. (str. 116)

 

O autorovi

Ethan Guthman je oceňovaný analytik, investigativní žurnalista a autor knihy Ztráta nové Číny: Příběh amerického obchodování, touhy a zrady. Gutmannovy články o Číně se objevily ve vydáních Wall Street Journal (Asia), Investor’s Business Daily, Weekly Standard, National Review a World Affairs. Jako svědek a expert na tematiku násilného odebírání orgánů vypovídal před Kongresem Spojených států a Evropským parlamentem, Ústřední zpravodajskou službou (CIA), Mezinárodní společností pro lidská práva, Organizací spojených národů a před parlamenty v Ottawě, Jeruzalémě, Canbeře, Dublinu a Londýně. Jako někdejší výzkumný analytik zahraniční politiky na Brookings Institution se objevil ve vysílání PBS, CNN, BBC a CNBC. Gutmann byl v roce 2015 oficiálním hostem pražského festivalu Mene Tekel.
(Zdroj informací: nakladatelství CPress)

 

Vyhrajte knihu Jatka

Při svém podrobném vyšetřování došel zkušený analytik Ethan Guthman k závěru, že z masového vraždění se v Číně stal pozoruhodně výhodný byznys. Utajovaný program čínské vlády má totiž za úkol nejen eliminovat politické disidenty, kteří jsou pro zdejší režim nepohodlní, ale také na jejich smrti vydělat, protože jejich orgány jsou mnohdy rozprodány na černém trhu. Nemusíte se bát, že by šlo jen o domněnky a nepodložené informace, oceňovaný investigativní žurnalista svůj strhující příběh založil na rozhovorech s mnoha zúčastněnými, ať už se jednalo o policejní důstojníky, lékaře, nebo přeživší z pracovních táborů. Ti všichni nám totiž mohou odhalit pravdu, před kterou bychom neměli zavírat oči.

Ve spolupráci s nakladatelstvím CPress patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Jatka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Jatka
probíhá od 7. do 20. ledna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy o utajovaných praktikách čínského režimu Jatka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJatka
Masové vraždy, odebírání orgánů a čínské řešení problému s disidenty

Guthman, Ethan

CPress, 2015

Napsat komentář