Zasoutěžte si o román o stereotypech a předsudcích

anezka-nahled
Julie je sebevědomou a vzdělanou ženou, která ze všeho nejvíc touží po dětech. Nemůže je však mít přirozenou cestou a do adopčního programu také nemá šanci se dostat. Řešení je jen jedno a ne zrovna legální, přesto se do něj pouští.

Vztah narušený od prvního okamžiku

Román Viktorie Hanišové je bolestně střízlivým pohledem do vztahu matky a dcery, narušeného od samého počátku…

Sebevědomá, vzdělaná a světem protřelá Julie nemůže mít děti, do adopčního programu ji zařadí jen těžko a pověstné biologické hodiny tikají. Anežka, plavovlasá panenka s cůpky, se pozvolna mění v nesplněný sen. Zoufalá Julie však dítě chce za každou cenu, a tak obchází zákon, aby si mohla vzít do péče Agnes – nechtěné romské děvčátko. Touží po miminku, Anežce, místo toho si domů přinese klubko svých vlastních předsudků, ztělesněný neuralgický bod české společnosti. A tak začne lhát. Nejdřív ostatním, později i sobě. Agnes vyrůstá v neustálém zápasu s cizími představami o sobě samé, poznamenaném maloměšťáckou ustaraností své matky a vlastní neschopností vymanit se z klece stereotypů.

 

Anežka

Autorka: Viktorie Hanišová

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2015
ISBN: 978-80-7491-559-8

Přečtěte si více o knize Anežka, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte také na náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorce

Viktorie Hanišová (nar. 1980) pochází z Prahy, na Univerzitě Karlově vystudovala anglistiku a germanistiku. Věnuje se překladatelství a je lektorkou cizích jazyků. Román Anežka je její první kniha.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Anežka

Zoufalá Julie už se pomalu loučí s tím, že by se kdy mohla dočkat své vysněné dcery Anežky. Biologické hodiny sice tikají jako o závod, ale dítě ne a ne přijít. Když se nedaří počít přirozeně a adopce nepřipadá v úvahu, Julie se rozhodne obejít zákony a bere si do péče nechtěné romské děvčátko Agnes. Představa blonďaté copaté panenky se odlišuje od skutečnosti natolik, že více už by to snad ani nešlo. Stojí snad právě to za tím, že vztah Julie a Agnes je už od počátku narušený? Nebo za to mohou všeobecné stereotypy, které nutí holčičku neustále bojovat proti cizím představám a úsudkům a dokazovat, že ona taková není? Nad tím se pojďte zamyslet při čtení prvotiny z pera Viktorie Hanišové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Anežka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Anežka
probíhá od 25. listopadu do 8. prosince 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Anežka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAnežka

Hanišová, Viktorie

Host, 2015

Napsat komentář