Vyhrajte další případy pro detektiva Servaze

Kruh-BM-perex
Poklidný život v městečku Marsac naruší vraždy, které by mohly být dílem uprchlého sériového vraha. Zda tomu tak doopravdy je, se na základě tajemného telefonátu a emailu snaží zjistit vrchní komisař Servaz. Podaří se mu odhalit pachatele?

Vraždy v Marsacu

Uvnitř domu je nalezena mrtvá žena. Spoutaná a utopená ve vaně.
U bazénu v zahradě sedí její žák a milenec, který je pod vlivem sedativ.
Je to vrah?
Na nic si nepamatuje…

Marsac je zdánlivě klidné městečko v Pyrenejích, známé díky elitní univerzitě. Dokud ovšem není zavražděna jedna z přednášejících a dokud není o pár dní později nalezeno tělo místního chovatele psů, které roztrhala na kusy jeho vlastní zvířata…

Kdo a proč rozpoutal v tomto univerzitním městečku šílenství smrti? Mohly by být vraždy dílem uprchlého sériového vraha?

Stačí jeden tajemný email a telefonát a komisař Martin Servaz je vtažen do vyšetřování. Hlavním podezřelým se stane syn jeho bývalé lásky z místní univerzity. Když Servaze požádá, aby se případu ujal, nemůže odmítnout…

Aby vrchní komisař Servaz případ vyřešil, musí se ponořit do své vlastní minulosti a znovu otevřít své staré rány. Bude to jeho nejnebezpečnější a nejosobnější vyšetřování dosud!

 

Kruh

Autor: Bernard Minier

Vydalo: nakladatelství XYZ
Překlad: Jiří Žák
Počet stran: 640
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 10/2015
ISBN: 978-80-7505-244-5

Přečtěte si více o knize Kruh, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství XYZ patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázkovou kapitolu.

XYZ_Albatros-Media

Nakladatelství XYZ působí na českém trhu od roku 2004 a od té doby představuje čtenářům na 150 titulů nejrůznějších žánrů ročně. Vydává českou i zahraniční beletrii, autobiografie, autorizované životopisy, literaturu faktu, historické publikace, encyklopedie i na knihy pro děti a mladé čtenáře.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Oliver Winshaw sáhl na kliku a otevřel okno. Do místnosti okamžitě proniklo vlhko. Déšť ho bičoval do obličeje. Zamrkal a snažil se rozpoznat, co to vlastně v tom bazénu je.
Teď naprosto zřetelně rozeznával hudbu. Už ji někde slyšel, i když to nebyl jeho oblíbený Mozart.
Panebože! Co má tenhle cirkus znamenat?
Klikatý blesk rozzářil oblohu a vzápětí se ozval ohlušující úder hromu. Sklo v okně se zatřáslo. Blesk zafungoval jako reflektor a Oliver spatřil nějakou postavu. Seděla u bazénu, nohy oblečené v kalhotách měla spuštěné do vody. Oliver si jí předtím nevšiml, protože ji zakrýval stín vysokého stromu rostoucího uprostřed zahrady. Nějaký mladý muž… Skláněl se k hladině a pozoroval panenky. Ačkoliv od něj Olivera dělilo aspoň patnáct metrů, rozeznal jeho skelný a vylekaný pohled a otevřená ústa.
Hruď Olivera Winshawa se zvedala zběsile bušícím srdcem. Co se tam stalo? Rozběhl se k telefonu a popadl sluchátko. (str. 19)

 

O autorovi

Bernard Minier se narodil 26. srpna 1960 v Béziers, vyrůstal na jihozápadě Francie a své dětství strávil v Pyrenejích. Studoval na univerzitě v Toulouse, odkud pochází také hlavní hrdina jeho thrillerů Martin Servaz. Více než dvacet let žije nedaleko Paříže, je ženatý, má dvě děti a psaní se věnuje na plný úvazek. Jeho první román Mráz (XYZ, 2015) byl přeložen do několika světových jazyků včetně angličtiny a největší úspěch zaznamenal především ve Francii a Německu. Další dva díly ze série s Martinem Servazem Kruh a N’eteins pas la lumiére (2014, česky 2016) měly ve světě také mimořádný ohlas. Jeho nový román mimo tuto sérii Une putain d’histoire (2015) se odehrává v San Franciscu a přes léto se stal ve Francii s 80 000 prodanými kusy bestsellerem. V současné době autor pracuje na novém románu, v němž by se měl vrátit na scénu Martin Servaz.
(Zdroj informací: nakladatelství XYZ)

 

Vyhrajte knihu Kruh

Marsac je malebné univerzitní městečko ve francouzských Pyrenejích, kde život plyne zdánlivě poklidným tempem. Ovšem jen do té doby, než je nalezeno tělo brutálně zavražděné profesorky. Hlavním podezřelým se zdá být jeden z jejích studentů, který je shodou okolností synem bývalé lásky vrchního komisaře Servaze. Ten má však po nálezu dalšího těla stále silnější pocit, že na případu něco nesedí a jeho obavy nezmenšuje ani skutečnost, že jej stále pronásleduje vzpomínka na chorého sériového vraha, kterého sice již jednou zadržel, ale který je momentálně na útěku a pohybuje se údajně v Servazově okolí. Je tomu ale skutečně tak, nebo jej komisař vidí i za tím, s čím ve skutečnosti nemá nic společného?

Ve spolupráci s nakladatelstvím XYZ patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Kruh vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kruh
probíhá od 7. do 20. listopadu 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 detektivky Kruh

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKruh

Minier, Bernard

XYZ, 2015

Napsat komentář