Nenechte si ujít v týdnu od 2. do 8. listopadu 2015

192_big
Přichází listopad a s ním i nové literární akce. Přijďte pokřtít knihu Z deníku ajťáka či Psychologie masových vrahů nebo získat podpis švédské autorské dvojice Roslund&Thunberg. Chybět nebude ani autorské čtení Kateřiny Dubské.

V pondělí 2. listopadu proběhne v Praze křest knihy známého herce a komika Lukáše Pavláska. Kniha s názvem Z deníku ajťáka je plná událostí ze života party ajťáků. Života v němž nechybí koblihy, limonády, ale také maily a marná snaha přiblížit se k holkám z právnického oddělení. Lukáš Pavlásek dříve ajťákem skutečně býval a prostřednictvím své knihy vás zve na mejdan, na němž se určitě nudit nebudete. Křest knihy proběhne v Paláci knih Luxor od 17 hodin.

V úterý 3. listopadu proběhne ve Vyškově Literární podvečer k 70. výročí úmrtí Karla Dvořáčka. Akce proběhne za účasti rodinných příslušníků a také bude uveden nový sborník Jen jizva zůstala… Karel Dvořáček byl český spisovatel, který působil jako pomocný učitel v Karviné. Během druhé světové války byl členem odbojové organizace Obrana národa. Dvakrát byl zatčen a konec války strávil ve vězení. Zemřel v roce 1945. Zavzpomínat můžete v Knihovně Karla Dvořáčka od 18 hodin.

Středa 4. listopadu bude v Praze ve znamení kriminalistiky. Nejprve proběhne v Paláci knih Luxor autogramiáda švédské autorské dvojice Roslund&Thunberg. Podepisovat budou svou novou knihu Made in Sweden, která je volně inspirována příběhy tzv. Vojenského gangu, který působil ve Švédsku v 90. letech. Tito bankovní lupiči se zjevili odnikud a stali se nejbezohlednějším a nejvynalézavějším gangem v dějinách Švédska. Příběh o jedné rodině a sourozeneckém poutu si budete moci nechat podepsat v 16:30 hodin.

Hned o půl hodinu později, tedy v 17 hodin začne v knihkupectví Neoluxor Quadrio křest knihy známého psychologa Andreje Drbohlava s názvem Psychologie masových vrahů. Dílo navazuje na autorovu předchozí knihu Psychologie sériových vrahů. Masový vrah jinak myslí, má jiné motivy a je v mnoha případech produktem doby. Kniha vypráví osudy malých, rozmanitě zneužívaných a pokřivených dětí, které skrze paranoidní a nenávistný vztah k lidem vyrostly v krutá monstra.

Poslední pozvánka zamíří do Brna, kde se ve středu uskuteční autorské čtení Kateřiny Dubské. Číst bude ze své poslední knihy Dcery, která je současně její druhým dílem. Její prvotinou byla kniha Člověk Gabriel. Dcery měly být jejím volným pokračováním, ale nakonec se stal děj samostatným vyprávěním, založeným na rodinných peripetiích samotné autorky. Které části příběhu jsou pravdivé a které jsou smyšlené, se dozvíte od 18 hodin v Knihovně Jiřího Mahena.

Chcete se dozvědět o dalších literárních akcích?
Pak nahlédněte do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář