Zahrajte si o upřímnou zpověď známé fotografky

Ta-zrzava-perex
Sára Saudková byla v poslední době často zmiňována v médiích, avšak ani ne kvůli své práci, jako se spíše psalo o skandálech spojených s její osobou. Pokud se však chcete dozvědět skutečné příběhy a pravdu o jejím životě, přečtěte si její biografii.

Životní okamžiky bez příkras

Až brutálně upřímná a sarkastická zpověď od raného dětství po dospělou současnost. Skutečnost a fikce… Autorka ji popisuje z pohledu malého dítěte, dospívající vzdorovité holky, zamilované ženské, která vstupuje do světa mužů a nestačí se divit. Osudové setkání s Mužem, který ovlivnil její život a kterému ovlivnila život ona. Mateřství bez obvyklých sladkých přívlastků. A blížící se tragédie, ke které se nevratně schyluje. Anebo ne?

 

Ta zrzavá

Láska, nenávist a to mezi tím

Autorka: Sára Saudková

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Počet stran: 296
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 10/2015
ISBN: 978-80-204-3879-9

Přečtěte si více o knize Ta zrzavá, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta. A nezapomeňte ani na ukázku.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

Není to tak špatné – možná se to nejvíc podobá ráji nebo děloze, ve které si bezpečně a teple šploucháme, než nás proti naší vůli uvrhnou na svět a ostré světlo a teď dýchej a rvi se. Na světě není nic tak pěkného, co by překonalo život před tím. Probudili nás ze snu a marně hledáme jeho konec, vzdaluje se… nemůžeme si ho vybavit. Vezměte hošíkovi pistolku a jeho bolest je podobná té, kterou zažijeme, když nás vytrhnou ze sna a na sále zapíšou 14. dubna 1967, 49 cm a 3,26 kg… Kdo se o to prosil?
Proud vody mě zanesl do roku 1968 nebo o kousek dál, je to hodně hluboko, takřka neviditelné. Ale za chvíli si mé oči přivyknou a rozpomínám se. Tak dlouho jsem tam už nebyla. Jsem znovu v postýlce v ložnici svých rodičů, je mi asi rok – rok a půl. Voní to tam maminkou a vypraným ložním prádlem, mýdlem a chladem – vždycky tam bývalo jak na Sibiři. Ležím na zádech, ručičky prostrčené šprušlemi po obou stranách postýlky a představuji si, jak jsem padlý voják. A vytrvale čekám, až někdo přijde a všimne si a bude plakat. A pak zase vstanu, dopřeji si závrať, kterou mi přináší další kulka a repete – sjedu to nanovo a dramaticky padám do měkké matrace s ručkama rozepjatýma jak dirigent na konci Osudové… Pak přichází maminka, měla bych spát, mé starší sestřičky na mě dělají obličeje a já se usedavě směju a plínka je zase mokrá. Maminka zahraje na kytaru a zpívá něco o hřbitovní zdi a jak už vyplouvá loď, tu mám ráda. Předstírám, že už spím, a dveře se tiše zavírají. Na to čekám a přesně jak hodinový strojek vystřelím z pelechu a brečím křičím volám. Kdepak, nechci tu být sama. Vzdávají to a já se skrze slzy jako hrachy směju. Tak šťastně, tak nepředstíraně šťastně. (str. 13)

 

Vyhrajte knihu Ta zrzavá

Kdo by neznal fotografie od Sáry Saudkové? Ale znáte i její životní příběh? Pokud vás zajímá, kde vyrostla, jak se vůbec k fotografování dostala, nebo jaký byl její vztah s Janem Saudkem, rozhodně si přečtěte její, místy až brutálně upřímnou, zpověď. Autorka vše popisuje nejen současným pohledem zralé ženy, ale vrací se i do svých dětských či pubertálních let, čímž vzniká zajímavá kniha, která rozhodně stojí za přečtení.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Ta zrzavá vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ta zrzavá
probíhá od 27. října do 9. listopadu 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 biografie Sáry Saudkové Ta zrzavá

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTa zrzavá
Láska, nenávist a to mezi tím

Saudková, Sára

Mladá fronta, 2015

Napsat komentář