Nenechte si ujít v týdnu od 26. října do 1. listopadu 2015

192_big
Přelom října a listopadu nám kromě státního svátku přinese i hodně autogramiád. Setkat se budete moci například s Janem Saudkem, Ivo Tomanem či Dominikem Landsmanem. A opomenout nesmíme ani křty mnoha zajímavých knih.

V pondělí 26. října bude pokřtěna kniha Šest nevinných, jejíž vznik byl poněkud netradiční. Jedná se o společné dílo šesti úspěšných autorů – Jiřího W. Procházky, Josefa Pecinovského, Davida Zábranského, Přemysla Krejčíka, Lukáše Vavrečky a Jana Svitáka. Autoři psali nonstop 72 hodin při akci Šest nevinných v knihkupectví Neoluxor Quadrio. Knihu spolu s autory pokřtí i Pavel Kosatík. Křest začne  v 17:30 v Paláci knih Luxor.

I naše druhá pozvánka bude na pondělí a opět do Prahy. V knihkupectví Academia se totiž uskuteční prezentace knihy Vladimíra Kučery a Jana Rychlíka s názvem Historie, mýty, jízdní řády. Jedná se o rozhovor historika prof. Jana Rychlíka se spoluautorem knihy a také moderátorem Vladimírem Kučerou. Tématem jsou křižovatky českých dějin a také aktuální dění v Evropě. S autory se můžete setkat v 17 hodin.

Větší množství pozvánek pro vás máme i na čtvrtek 29. října. První je do Ostravy, kde se od 16 hodin budete moci setkat s Ivo Tomanem, autorem známé knihy Posedlost úspěchem. Pokud vás zajímá, proč chudší překonají bohatší, slabší silnější, nebo jak je možné, že outsideři dokáží zvítězit nad favority, pak je tato kniha z oblasti motivační psychologie to pravé pro vás. Autogramiáda započne v 16 hodin v Domě knihy Knihcentrum.

Druhá čtvrteční pozvánka a pro změnu opět do Prahy. V Paláci knih Luxor se uskuteční křest knihy spojený s autogramiádou autora úspěšného ironického blogu Dominika Landsmana. Po knize Deníček moderního fotra z konce loňského roku přichází i její pokračování Deníček moderního fotra 2. Kniha opět s osobitým humorem popisuje události provázející rodičovství, o kterých se obvykle nemluví nahlas. Přijít můžete v 16:30.

Poslední pozvánka je na autogramiádu Jana Saudka, která se uskuteční v Brně. Od 17 hodin si v knihkupectví Knihy Dobrovský můžete nechat podepsat knihu Jan Saudek – Fotografie. Jan Saudek je jedním z nejznámějších a zároveň nejprovokativnějších českých fotografů. Jeho dílo je kontroverzní a zabývá se lidskými city, vášněmi, podvědomím i vědomím a pomáhá pochopit současný složitý svět. V knize naleznete výběr z rané černobílé i pozdější kolorované tvorby.

Pokud vás zajímají další akce na tento týden,
nahlédněte do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář