Zasoutěžte si o kouzelné dětské příběhy

Skritek-Nils-perex
Knihy Astrid Lindgrenové jsou oblíbené mezi dětmi (ale i dospělými) z celého světa. Možná i vy jste prožívali příběhy dětí z Bullerbynu nebo ztřeštěné historky Pipi Dlouhé punčochy. A právě nyní si můžete společně s dětmi přečíst zcela nové příběhy.

Dobrodružství z pohádkového světa

Skritek-Nils-ukazkaRůznorodá vyprávění v knize Skřítek Nils potvrzují, jak důležité je v životě dětí i dospělých mít kolem sebe ty, které máme rádi, mít „spřízněné duše“. A že je třeba pro to i něco udělat.

Osm dosud nevydaných neobyčejných příběhů o dětech a jejich kamarádech z pohádkového světa. O skřítkovi, který umí kohokoliv zvětšit či zmenšit, o nudící se princezně, kterou teprve malá holčička naučí si hrát, nebo o Petrovi, který nevěří na lupiče, ale musí před nimi uhájit babiččin náhrdelník.

 

Skřítek Nils

Autorka: Astrid Lindgrenová

Vydalo: nakladatelství Albatros
Ilustrace: Markéta Vydrová
Překlad: Jarka Vrbová
Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Vydáno: 2/2015
ISBN: 978-80-00-03839-1

Přečtěte si více o knize Skřítek Nils, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Albatros patřící pod společnost Albatros Media. Můžete si také stáhnout ukázkovou kapitolu.

Albatros_Albatros-Media

Nakladatelství Albatros je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku v roce 1949 specializuje na kvalitní původní i překladovou literaturu pro děti. Dnes je součástí společnosti Albatros Media a. s. Za dobu své existence vydalo přes 10 tisíc titulů. V portfoliu nakladatelství najdete leporela, poezii, pohádky, knížky pro začínající čtenáře, literaturu populárně-naučnou a vzdělávací i fantasy, detektivní příběhy a komiksy.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Skritek-Nils-ukazka-2Ukázal k velké díře pod Bertilovou postelí.
„Už tu bydlíš dlouho?“ zeptal se ho Bertil.
„Ne, teprve dva dny,“ řekl drobeček. „Předtím jsem bydlel pod kořenem stromu v Konvalinkovém lese, ale to víš, když přijde podzim, člověk má najednou života v přírodě dost a radši se uchýlí do města. Měl jsem štěstí, že mi tady u vás jedna myš pronajala pokoj. Přestěhovala se k sestře na nové sídliště v Södertälje*). Je totiž velká nouze o byty, to asi víš.“
Jistě, o tom Bertil slyšel.
„Samozřejmě si ho pronajímám nezařízený,“ vysvětloval skřítek. „Tak je to nejlepší. Tedy když má člověk vlastní nábytek,“ dodal smutně po krátké přestávce.
„A ty ho máš?“ zeptal se Bertil.
„Ne, to právě nemám,“ pravil skřítek a vypadal ustaraně.

*) Čti: sédrtelje (str.10)

 

Vyhrajte knihu Skřítek Nils

Začtěte se do nových, dosud nevydaných příběhů pro děti, v nichž hlavní hrdinové objeví nové kamarády v pohádkovém světě a prožívají s nimi jedno dobrodružství za druhým. Vraťte se při předčítání do dětských let, anebo nechte své ratolesti, ať si procvičí čtení sami – u tak zábavných historek jim to půjde skoro samo. Ne nadarmo získala Astrid Lindgrenová přes 70 nejrůznějších cen z celého světa, včetně té nejvýznamnější – Ceny Hanse Christiana Andersena. Byla totiž skutečnou znalkyní dětských dušiček a věděla, co svým malým kamarádům nabídnout, aby je zaujala.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Albatros patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Skřítek Nils vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Skřítek Nils
probíhá od 5. do 18. března 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 pohádky Skřítek Nils

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSkřítek Nils

Lindgrenová, Astrid

Albatros, 2015

Napsat komentář