Zasoutěžte si o další z případů švédské kriminálky

hrob-v-horách
Pro všechny milovníky kvalitní severské kriminální literatury máme dobrou zprávu. Třetí díl ze série případů policejního psychologa Sebastiana Bergmana je stejně napínavý jako dva předchozí a navíc si o něj můžete právě nyní zahrát.

Děsivý nález skrývající se v horách

Dvě ženy při pěší túře v horách na severu Švédska objeví u řeky ruku kostry. Místní policie tam posléze odhalí celkem šest těl: čtyři dospělé a dvě děti. K případu je povolána švédská kriminálka, s níž přijíždí i odborník na sériové vrahy, psycholog Sebastian Bergman, který však má k účasti na vyšetřování ryze osobní důvody.

Tým Torkela Höglunda brzy zjišťuje, že všech šest těl bylo pohřbeno současně, ale stav pozůstatků stejný není. Dvě z těl se podaří identifikovat jako holandský pár, který byl nezvěstný od listopadu 2003. Ostatní jsou záhadou – jejich DNA pouze dokazuje, že se jedná o rodiče s dětmi. Tou dobou se ovšem žádná rodina nepohřešovala.

Další záhadou je smrtelná dopravní nehoda, k níž došlo ve stejném týdnu, kdy Holanďané zmizeli. Jméno, na které bylo auto pronajato, nevede k žádným dalším stopám. Spousta věcí nedává kriminalistům smysl. Případ nabývá ještě větších rozměrů ve chvíli, kdy se protne s vyšetřováním podivného zmizení dvou afghánských přistěhovalců.

Policejní tým se pouští do vyšetřování s vytrvalostí a odhodláním, zároveň však musí čelit vlastním problémům uvnitř skupiny a nečekaným odhalením…

 

Hrob v horách

Autoři: Hans Rosenfeldt, Michael Hjorth

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Petra Hesová
Počet stran: 472
Vazba: vázaná
Vydáno: 1/2015
ISBN: 978-80-7491-151-4

Přečtěte si více o knize Hrob v horách, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Nezapomeňte si také prolistovat ukázku a přečíst náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Pistole s tlumičem jedenkrát vyštěkla.
Muž vmžiku strnul v pohybu, jako kdyby někdo tlačítkem pozastavil film. Pak mu sekera vypadla z ruky, kolena se podlomila doleva a tělo se poroučelo vpravo. Když těch osmdesát kilo dopadlo na zem, ozvalo se přidušené žuchnutí. Ležel na zemi, téměř ve stabilizované poloze, jako by ho tam tak někdo pohodil. Mrtvý, s dírou v srdci.
Žena udělala několik kroků k mrtvole, rozkročila se nad ni a s klidem zamířila muži na hlavu. Vystřelila jednu ránu do spánku, tři centimetry od levého oka. Věděla, že je po smrti, a přesto vypálila do lebky další kulku, blízko té první.
Pak si dala berettu do kapsy a uvažovala, zda má s krví na zemi něco udělat, nebo má nechat přírodu, ať si s tím poradí sama. I kdyby mrtvého někdo postrádal – a věděla, že on někomu chybět bude – a vydal se ho k té horské chatičce hledat, tělo nikdy neobjeví. Krev by naznačovala, že se muži něco přihodilo, ale to je všechno. Ačkoli budou myslet na nejhorší, jejich podezření se nikdy nepotvrdí. Muž se jednou provždy vypaří.
„Tati?“ (str.11)

 

Vyhrajte krimi román Hrob v horách

Zdánlivě nesouvisející vraždy, smrtelná dopravní nehoda a zmizení dvou afghánských přistěhovalců dá vyšetřovacímu týmu švédské kriminálky pořádně zabrat. Mnoho věcí nedává v případu žádný smysl a chvíli to vypadá, že si s nimi nebude vědět rady ani Sebastian Bergman. Podaří se mu nakonec odhalit pachatele dávných zločinů a zároveň vyhrát i velkou bitvu ve svém osobním životě? Odhalení už necháme na vás – přečtěte si knihu a vše se dozvíte.

Právě nyní vám ve spolupráci s nakladatelstvím Host přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Hrob v horách vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Hrob v horách
probíhá od 25. února do 10. března 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 thrillery Hrob v horách

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHrob v horách

Rosenfeldt, Hans - Hjorth, Michael

Host, 2015

Napsat komentář