Vyhrajte dojemnou knihu o naději a přátelství

Vlak-nadeje-perex
Od poloviny devadesátých let odváží vlaky naděje sirotky z přelidněného New Yorku. V jednom z těch posledních sedí díky organizaci Pomoc dětem i Niamh. Také vás, stejně jako ji, zajímá, jaká na ni čeká budoucnost? Pojďte to zjistit.

Vstříc nejisté budoucnosti

Román inspirovaný skutečnými událostmi vypráví o tom, že občas musíme něco ztratit, abychom něco podstatného našli.

V jednom z posledních vlaků naděje, které od poloviny devatenáctého století v Americe odvážely sirotky z přelidněného New Yorku k náhradním rodinám na Středozápadě, sedí i devítiletá Niamh. Píše se rok 1929 a Niamh, která přišla o rodinu po velkém požáru na newyorské periferii, cestuje díky organizaci Pomoc dětem vstříc nejisté budoucnosti. Co ji v ní čeká? Najde přes řadu bolestných ztrát své štěstí?

Podobná otázka zní v hlavě i sedmnáctileté Molly v roce 2011. Po smrti milovaného tatínka střídá jednu pěstounskou rodinu za druhou a jde z průšvihu do průšvihu. Za ten poslední musí na veřejně prospěšné práce: bude uklízet v podkroví devadesátileté paní. Protnou se osudy těchto dvou žen? A dostanou odpovědi na své otázky?

 

Vlak naděje

Autorka: Christina Baker Klineová

Vydalo: nakladatelství Plus
Překlad: Kateřina Kovářová
Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Vydáno: 1/2015
ISBN: 978-80-259-0362-9

Přečtěte si více o knize Vlak naděje, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Plus patřící pod společnost Albatros Media. Také si můžete stáhnout ukázku.

Plus_Albatros-Media

Nakladatelství Plus se zaměřuje na kvalitní mainstreamovou literaturu všemožných žánrů – od lehčích, čtivých románků či humoristického čtení přes závažnější psychologické či společenské romány, hororové či sci-fi povídky po historické romány.

Společnost Albatros Media a.s. je mediální společnost sdružující devět samostatných nakladatelství – Albatros, BizBooks, CooBoo, CPress, Computer Press, Edika, Motto, Plus, XYZ a produkující široké spektrum mediálních produktů.

 

Ukázka z knihy

Ať je to jakkoliv zvláštní, Molly musí přiznat, že věci rovná ráda. Je vlastně dost cvok na pořádek. Při všem tom stěhování se naučila starat se o to málo, co má. Ale tímhle nápadem si jistá není. Být den co den uvězněná sama v zatuchlém podkroví a hrabat se v krámech nějaké staré ženské?
Ale… vzhledem k možnostem…
„Chce tě poznat,“ říká Jack.
„Kdo?“
„Vivian Dalyová. Ta starší dáma. Chce, abys přišla na –“
„Pohovor. Chceš říct, že k ní musím na pohovor.“
„Je to součást dohody,“ říká. „Půjdeš do toho?“
„Mám na vybranou?“
„Jasně. Můžeš jít do pasťáku.“
„Molly!“ vyštěkne Dina a zaklepe na dveře. „Pojď okamžitě sem!“
„Jo!“ zavolá. Potom řekne Jackovi: „Jo.“
„Jo co?“
„Udělám to. Půjdu tam a sejdu se s ní. Půjdu k ní na pohovor.“ (str. 20)

 

O autorce

Christina Baker Klineová (* 1964) se narodila a chvíli vyrůstala v Cambridgi, odkud se s rodinou přestěhovala do USA. Do Cambridge se však vrátila a vystudovala literaturu na místní univerzitě. Ve studiích pokračovala na univerzitách ve Virginii a na Yale. Přestože vystřídala řadu zaměstnání, v současnosti se již plně věnuje literatuře. Je autorkou pěti románů, Vlak naděje je prvním přeloženým do češtiny. Tento román si v USA vysloužil řadu nadšených ohlasů a dlouho se držel na předních příčkách v žebříčcích čtenářské oblíbenosti. Autorka v současné době žije s manželem a třemi syny v Maine.
(Zdroj informací: nakladatelství Plus)

 

Vyhrajte knihu Vlak naděje

Historické události spojené s vlaky naděje posloužily autorce jako pozadí pro příběh o síle přátelství a o naději. Zvláštní pouto, které se vytvoří mezi devadesátiletou Vivian Dalyovou a sedmnáctiletou Molly, která se u ní ocitne v podstatě za trest, a promyšlená zápletka čtenáře připoutá a nepustí. Román inspirovaný skutečnými událostmi by neměl ve vaší sbírce chybět.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Plus patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Vlak naděje vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vlak naděje
probíhá od 29. ledna do 11. února 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Vlak naděje

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVlak naděje

Baker Klineová, Christina

Plus, 2015

Vyhrajte dojemnou knihu o naději a přátelství - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. Shakespeare napsal:

    Hezké poledne přeji. Před chvílí jsem obdržel výhru-knihu Vlak naděje. Děkuji moc.

Napsat komentář