Zasoutěžte si o podivné příhody mladého Austina

Kukuricny-mesto-perex
Radostmi a strastmi dospívání provede čtenáře šestnáctiletý Austin, který je posedlý zaznamenáváním svých zážitků a událostí. Díky tomu si můžete přečíst, jaké kuriózní příběhy se mohou stát dospívajícímu chlapci.

 

Armáda obřích kudlanek je ten nejmenší problém

Šestnáctiletý Austin je posedlý zaznamenáváním událostí. Ve svých svérázných zápiscích vypráví, jak on a jeho nejlepší přítel Robby způsobili konec lidstva, když v malém americkém městečku omylem probudili nezničitelnou armádu. Armádu obřích kudlanek, které zajímají jen dvě věci: jídlo a sex.
Jenže kromě tohohle politováníhodného faux pas trápí Austina horší problém. Je zamilovaný do své přítelkyně Shann, ale možná taky do Robbyho. Hormony blázní a ničemu nepomáhá, když se ukáže, že nakonec bude na Austinovi, aby zachránil svět.
Jaké to je, když je vám šestnáct, honí vás geneticky upravené hmyzí potvory a přitom milujete dva lidi?

 

 

 

 

Kukuřičný město

Zápisky z konce světa

Autor: Andrew Smith

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Barbora Doležalová
Počet stran: 352
Vazba: brožovaná
Vydáno: 12/2014
ISBN: 978-80-7491-260-3

Přečtěte si více o knize Kukuřičný město – Zápisky z konce světa, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte ani na ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Robby měl starší ségru jménem Sheila.
Sheila byla vdaná a žila se svým mužem a Robbyho šestiletým synovcem v Cedar Falls.
Já měl staršího bráchu jménem Erik.
Erik byl v Afghánistánu, střílel na lidi a tak.
I když není Cedar Falls nic moc, a o Del Vista Arms ani nemluvě, Erik si mohl vybrat lepší místo než Afghánistán.
Obě naše mámy braly malý modrý pilulky, aby se necejtily tak úzkostně. Moje máma je brala kvůli Erikovi a Robbyho máma zase kvůli tomu, že když jsme byli v sedmý třídě, Robbyho táta odešel a už se nevrátil. Můj táta učil dějepis na Luteránský akademii Curtise Cranea a moje máma dělala účetní v Hy-Vee, takže jsme měli dům, psa a takový ty věci okolo.
V Hy-Vee se prodává jídlo a tak.
Naši byli předvídatelný a děsivý. Taky ještě nebyli doma, když jsme s Robbym dorazili v mokrejch ponožkách a tričkách k nám. (str. 21)

 

O autorovi

Andrew-SmithAndrew Smith se narodil v Kalifornii, kde žije se svou rodinou. Vystudoval politologii, žurnalistiku a literaturu. Je autorem řady oceněných románů pro mládež, například román Winger (Záložník, 2013) byl na Amazonu zvolen Nejlepší knihou roku a  Marbury Lens (Marburyské brýle, 2010) se staly Knihou roku podle Publishers Weekly a Booklistu.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Kukuřičný město

Když je vám šestnáct a společně se svým kamarádem omylem probudíte armádu obřích kobylek, je to váš nejmenší problém. Mnohem důležitější pro vás totiž je otázka, jak vyřešit zapeklitý problém a co dělat, když zjistíte, že milujete nejen svoji přítelkyni, ale pravděpodobně i svého nejlepšího kamaráda. Podivuhodné vyprávění dospívajícího Austina je plné nečekaných zvratů, ale i zábavných okamžiků. Ačkoli se vám to na první pohled možná nezdá, doporučujeme vám dát knize šanci.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám navíc přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Kukuřičný město – Zápisky z konce světa vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kukuřičný město – Zápisky z konce světa
probíhá od 16. prosince do 29. prosince 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Kukuřičný město

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKukuřičný město
Zápisky z konce světa

Smith, Andrew

Host, 2014

Napsat komentář