Nenechte si ujít v týdnu od 12. do 18. března 2012

Nenechte si ujít
Jako každou neděli, i dnes vám nabídneme několik pozvánek na nejrůznější literární akce. I tentokrát nebude chybět od každého trošku – můžete zavítat za krásami naší země, dozvědět se něco o bojových uměních, připomenout si školní znalosti či seznámit se s nizozemskou básnířkou.

Již zítra, v pondělí 12. března si můžete oprášit své jazykové znalosti v Městské knihovně v Praze. V Domě čtení v Ruské ulici totiž nizozemská básnířka Hagar Peeters bude předčítat ze svého díla. Její texty zazní v nizozemštině, angličtině i češtině. Večer bude moderovat překladatelka Jana Pellarová. Spolu s Hagar Peeters vystoupí i básník a knihovník Josef Straka. I jeho texty zazní ve třech jazycích. Začátek čtení je v 18 hodin.

Ve středu 14. března zavítá do Městské knihovny Horažďovice Marie Malá (*1939). Tato spisovatelka je známá svými knihami o Šumavě. O svém rodném kraji ráda píše a čtenáři její knihy oceňují. Napsala například knihy Šumava – putování časem či Šumava – putování za krajinou a lidmi.
Beseda s Marií Malou se uskuteční v Horažďovicích14. března 2012 od 16 hodin.

Taktéž ve středu 14. března si každý, kdo zavítá to Knihovny města Plzně, může připomenout jednu z našich nejznámějších spisovatelek – Boženu Němcovou. V 17:30 ve foyeru Polanovy síně Stanislav Bukovský pronese úvodní slovo na vernisáži k výstavě Pocta Boženě Němcové. A v 18:00 se v Polanově síni pod taktovkou Matice české uskuteční přednáška s názvem Božena Němcová – život a dílo. Přednáší Věra Kubová.

Na třetí středeční akci můžete zavítat do Brna. Zbystřit by měli zejména milovníci japonských bojových umění. Do brněnského knihkupectví Barvič a Novotný totiž zavítá František Kollman. Tento muž, mistr japonských bojových umění a samuraj, byl krom jiného šéfem ochranky našeho bývalého prezidenta Václava Havla. U Barviče představí svou knihu Laskavý samuraj – učitel tichého zabíjení. Autogramiáda proběhne na České 13 od 17 hodin.

Víte o nějaké zajímavé akci ve vašem okolí? Podělte se s námi a vložte pozvánku do našeho Kalendáře akcí!

Doporučení:
Share

Napsat komentář