Zabavte své předškoláčky v čase podzimních plískanic!

DitePise
Podzimní počasí nahrává častému nachlazení dětí. Pokud máte doma nemocného předškoláka, možná uvítáte dnešní tipy na knihy plné úkolů. Procvičení postřehu a logického myšlení v zábavných sudoku, ale i grafomotorická cvičení a nácvik počítání určitě malého maroda zabaví.

Už jste se svým zvídavým předškolákem spočítali nohy od postele i obrázkové kostky a nevíte, co počítat dál? Pořiďte malému rozumbradovi sešit plný počítání, ve kterém si může trénovat i psaní číslic. Určitě ho s cvičebnicí z řady Co mám umět, než půjdu do školy Počítání z nakladatelství Fragment udržíte delší dobu v klidu.

Co mám umět, než jdu do školy – Počítání

Počítání

Vazba: brožovaná
Počet stran: 24
Formát: 174 x 330
Věk: 5+

Přečtěte si více o knize Co mám umět, než jdu do školy – Počítání i ukázku

Napočítat do deseti by měl zvládnout každý předškolák. Procvičujte jednoduché počítání a psaní číslic od 1 do 20 s tímto sešitem plným zábavných úkolů a omalovánek.

Další knihy v edici:

———————————————————–

Pro rodiče dětí, ale i pro učitele v mateřských školách je určen soubor pracovních listů z nakladatelství Portál. Díky nim malí předškoláci poznají nové písničky, naučí se básničky, procvičí grafomotoriku, ale procvičí se i v prostorovém vnímání a geometrických tvarech. Soubor s názvem Už brzy půjdu do školy je prostě výborným pomocníkem všech, kdo se chystají do první třídy!

Už brzy půjdu do školy

Autorky: Iva Košek Bartošová, Blanka Křováčková
Ilustrátorka: Patricie Koubská
Vazba: brožovaná
Počet stran: 128
Formát: 160 x 230
Věk: 5-7

Přečtěte si více o knize Už brzy půjdu do školy a prohlédněte si ukázku z ní

Kniha nabízí soubor cvičení a pracovních listů, který je určen dětem ve věku 5–7 let, jejich rodičům a učitelům mateřských škol a přípravných tříd při základní škole. Záměrem je vybavit děti předškolního věku znalostmi a dovednostmi, které jim umožní zvládat nároky 1. třídy základní školy bez větších obtíží, či ještě lépe s radostí a s prožitky úspěchu. V knize najdeme cvičení na rozvíjení zrakového a sluchového vnímání, dále prostorové a pravolevé orientace, předčíselných představ i geometrických tvarů a grafomotorických dovedností dítěte. Nabízené aktivity mají podobu hry.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

———————————————————–

Pro malé děti je důležitý i nácvik logického uvažování. Nenásilnou formou obrázkových sudoku a jiných logických her z knihy Sudoku pro děti a další logické hry určitě podpoříte rozvoj svého předškoláka. Navíc se zabaví a deštivé odpoledne mu uteče jako nic. Knihu vydalo nakladatelství Fragment.

Sudoku pro děti a další logické hry

Ilustrátor: Antonín Šplíchal
Vazba: brožovaná
Počet stran: 128
Formát: 145 x 205
Věk: 6+

Přečtěte si více o knize Sudoku pro děti

Sešit plný her pro všechny děti, které baví luštit a přicházet věcem na kloub. Správné řešení najdeš na zadní straně každého úkolu.

Správné řešení tohoto sudoku najdete v pokračování ukázky.


Líbí se vám knihy s úkoly pro děti? Máte pocit, že hrají důležitou roli při přípravě nástupu do školy? Kterou byste z výše uvedených vybrali pro své dítě? Napište nám!

Některé z těchto knih a velké množství dalších
můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUž brzy půjdu do školy
Práce s předškoláky v mateřské škole a přípravné třídě

Košek Bartošová, Iva - Křováčková, Blanka

Portál, 2014

zobrazit info o knizeCo mám umět, než půjdu do školy – POČÍTÁNÍ
Zábavné úkoly pro předškoláky

Fragment, 2014

zobrazit info o knizeSudoku pro děti a další logické hry

Fragment, 2014

Napsat komentář