Ptáky starolapené

České středověké pochoutky

zobrazit info o knize
Nakladatelství Triton
Vydáno   12/2023
ISBN 978-80-7684-244-1
Vydání 1.
Počet stran 192
Vazba brožovaná
Formát 139×199
Doporučená cena 279 Kč

O knize

Jaká opravdu byla česká kuchyně v oněch podivuhodných dobách, kdy Země ještě byla placatá, České království mocné, všechny potraviny bio a lokální a vzácné koření přiváželi kupci po nebezpečných cestách z podivných a dalekých končin, které téměř nikdo neznal a neuměl si je ani představit?
Zajímá vás, kde se v české kuchyni vzala svíčková, jak to bylo se starodávnou specialitou české kuchyně – španělskými ptáčky, jak servírovat páva, co je šilkrůta nebo co je to vydávený zoft? V této knize se navíc dočtete i o zdravé stravě našich předků, slušných způsobech při jídle bez příborů nebo veselém hodování krále Václava IV. v lázni. Dozvíte se o české středověké kuchyni a vaření před vynálezem kuchyňského sporáku spolu s řadou receptů, které si můžete doma sami vyzkoušet.

Doporučení:
Share

Související články