Sladařství

Teorie a praxe výroby sladu

zobrazit info o knize
Nakladatelství Havlíček Brain Team
Vydáno   1/2015
ISBN 978-80-87109-47-2
Editor Havlíček, Karel
Vydání 1.
Počet stran 648
Vazba pevná bez přebalu
Formát 167x240
Doporučená cena 800 Kč

O knize

Není obor, který by byl bytostněji spjat s českou kulturou a společností než výroba piva. Ač na první pohled by se mohlo zdát, že jde o tradiční řemeslo, které již za léta praxe bylo dovedeno k dokonalosti, opak je pravdou. Jde o dynamicky rozvíjející se obor, který využívá současné vědecké poznatky. Dobré pivo není možné vyrobit bez kvalitních surovin a tou základní pro většinu piv a piva »českého« typu obzvláště je ječmen, přesněji řečeno ječný slad. A právě jeho přípravě se věnuje kniha Sladařství s podtitulem teorie a praxe výroby sladu od autorského kolektivu vedeného prof. Ing. Gabrielou Basařovou, DrSc. Na jednotlivých kapitolách se podíleli další renomovaní odborníci z praxe, výzkumných institucí a vysokých škol. Kniha není zajímavá jen tím, že přináší informace o výrobě sladu, ale jde o komplexní dílo, které se na problematiku sladařství dívá z různých pohledů. (z úvodního slova prof. Ing. Karla Melzocha, CSc., rektora Vysoké školy chemicko-technologické v Praze)

Doporučení:
Share