Román Kostičas vychází právě dnes!

Kosticas
Rychlý, temný, zvláštní a nepolapitelný. Právě dnes vychází v nakladatelství Host román Kostičas, který je prvním dílem sedmidílné knižní série dnes dvaadvacetileté absolventky Oxfordské univerzity Samanthy Shannonové. Vydejte se do roku 2059!

Nakladatelství Host se svými zavedenými a respektovanými edičními řadami, autory, jejichž jména patří v české literatuře k těm nejprestižnějším, a se stejnojmenným časopisem, který se pravidelně věnuje reflexi a kultivaci české literární scény, představuje svým způsobem výjimečnou literární velmoc.

Hlavní hrdinka knihy, devatenáctiletá jasnovidka Paige Mahoneyová, nešťastnou náhodou zabije v Londýně dva četníky. Je unesena a držena v zajetí v Oxfordu, ve městě, nad nímž převzala vládu nadpozemská rasa Refájců. Začtěte se do nového sci-fi románu, jehož autrokou je mladá uspěšná spisovatelka Samantha Shannonová. Knihu vydalo nakladatelství Host.

 

Kostičas

Příběh začíná v  roce 2059. Devatenáctiletá Paige Mahoneyová pracuje v  londýnském kriminálním podsvětí, kde působí jako jakási „spojka“ či „posel“ – je krajinochodec, zvláštní typ jasnovidce, a díky svým schopnostem se dokáže vnořit do mysli druhých lidí. Žije v represivním režimu Scion, kde páchá velezradu už jen tím, že dýchá. Jednoho dne se její život navždy změní. Je přepadena, unesena a převezena do někdejšího Oxfordu, města, které před dvěma sty lety zmizelo z map. Tam je Paige vydána na milost a nemilost Strážci, nejkrásnější, ale zároveň nejděsivější bytosti, jakou kdy potkala…

 

 

Kostičas

Autorka: Samantha Shannonová

Překlad: Lenka Kapsová
Počet stran: 480
Formát: 142 × 205
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Kostičas

Můžete si také prolistovat ukázku z knihy.

 

 

Ohlasy a ocenění

Oslnivě inteligentní, vtipný a okouzlující příběh o nezměrné odvaze, hrdinském soucitu, neskutečné lásce a hledání svobody.

Booklist

Kostičas vykresluje kriminální podsvětí budoucnosti, v němž žijí jasnovidci – částečně se jedná o fantasy, částečně o dystopii plnou intrik. Je to svět impozantního rozsahu za doprovodu tolkienovských příloh, slovníků i map.

Vogue

Kniha byla oceněna knižními cenami:

  • Bestseller deníku New York Times a Sunday Times
  • Kniha roku podle Daily Mail, Stylista Huffington Post
  • Druhý nejlepší román v kategorii Paranormal fantasy v Goodreads Choice Awards 2013
  • Jedna z nejlepších knih roku 2013 v kategorii Science Fiction a Fantasy podle Amazonu
  • Užší nominace na cenu Women of the Future v kategorii The Young Star 2012
  • Nominace na cenu FutureBook Innovation
  • Cena Red Hot Women Award — Woman to Watch 2013

O autorce

Samantha Shannonová (nar. 1991) se narodila a  vyrostla v Západním Londýně. Vystudovala anglický jazyk a literaturu na Oxfordské univerzitě. Psát začala v patnácti letech a Kostičas je jejím prvním publikovaným románem. Zároveň jde o  první knihu z  plánované sedmidílné série, již vydává britské nakladatelství Bloomsbury. Mladé autorce se záhy začalo přezdívat „nová Rowlingová“. Kniha ihned po vydání obsadila přední příčky žebříčku bestsellerů deníku The New York Times, překládá se do sedmadvaceti jazyků. Filmová práva na adaptaci románu vlastní společnost 20th Century Fox. V říjnu 2014 vyjde druhý díl série nazvaný The Mime Order.

Píšu od svých třinácti let. Začínala jsem povídkami, svůj styl jsem si vyzkoušela na prvním románu, který jsem napsala, když jsem ještě byla na střední škole. Tento román se nakonec „utahal“, „vyhořel“. Pracovala jsem na něm příliš dlouho, až jsem s  ním úplně ztratila kontakt. Ale během stáže v roce 2011 jsem dostala nápad na nový příběh. Představovala jsem si Londýn, v němž žijí jasnovidci. Tato jiskra zažehla proud dalších myšlenek. Najednou jsem se cítila nabitá elektřinou. Ano, toto bych mohla napsat. Vlastně ne – to musím napsat.

(Informace a foto: Nakladatelství Host)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKostičas

Shannonová, Samantha

Host, 2014

Napsat komentář