Další skvělé krimi z pera Petera Maye

nahled-ticha-smrt
Nový samostatný román mistra detektivních příběhů Petera Maye představí čtenářům sympatické duo policistů. Dokáží horkokrevná Cristina a samorost Mackenzie spojit síly, aby vyřešili záludný případ a ochránili své blízké?

Když se z policistů na stopě zločinu stane lovná zvěř…
Měla to být rutinní záležitost – eskortovat ze Španělska zpět do Británie dopadeného drogového dealera. Než však skotský detektiv John Mackenzie dorazí na andaluské Slunečné pobřeží, všechno je jinak. Zlotřilý Jack Cleland přezdívaný Rapl Jock uprchl a vyhrožuje, že se rodině zatýkající policistky krvavě pomstí za incident, při kterém zahynula jeho těhotná přítelkyně. Svérázný ochránce zákona bez sebemenší špetky taktu se rázem ocitá mezi horkokrevnými Španěly, kteří v něm vidí upjatého bledého hromotluka s pedantskými sklony. Jenže jedině Johnovou zásluhou začnou místní strážci pořádku Clelandovi a jeho poslednímu velkému kšeftu zase šlapat na paty. Bohužel však pozapomněli na to, že zločinci jsou jako krysy – zahnaní do kouta bývají nejnebezpečnější…
Nový román oceňovaného autora kriminálních próz a thrillerů přináší napínavý příběh o pomstě s nezapomenutelnou postavou přespolního detektiva.

Tichá smrt (audiokniha)

Autor: Peter May
Přeložila: Linda Kaprová
Interpret: Filip Kaňkovský

Vazba: CD
ISBN: 8594169483535
Doporučená cena: 389 Kč

Audioknihu Tichá smrt  vydalo nakladatelství OneHotBook.

Pokud vás kniha zaujala, nezapomeňte si poslechnout ukázku.

Co o knize řekli

„Tichá smrt nabízí množství akce i bolestných konfrontací postav. Je to plnokrevný kriminální román, ale také výmluvná studie mezilidských vztahů.“

 – D. R. Meredith, New York Journal of Books

„Obratně vystavěný román s výraznými postavami, atmosférou neodvratné tragédie a důmyslně propracovanou zápletkou vedoucí až k dramatickému vyvrcholení. To vše od autora, který ví, čeho si žádá opravdový thriller.“

 – Alastair Mabbott, The Herald

O autorovi

Peter May (*1951) je skotský romanopisec a detektivkář. Pochází z Glasgow, ale nyní žije a tvoří v jižní Francii. Původně se živil novinařinou (pro The Scotsman a The Glasgow Evening Times), ale poté, co oslnil jako televizní scenárista, se rozhodl vstoupit na čistě spisovatelskou dráhu. Celosvětové renomé si vydobyl šestidílnou sérií čínských thrillerů s detektivem Li Jenem a patoložkou Margaret. Série zahrnuje tituly Pán ohně, Čtvrtá oběťSál smrti, Hadohlavec, Běžkyně a závěrečný díl Pekingský rozparovač, kterého se čeští čtenáři dočkali roku 2019.
Mezi jeho další populární řady patří volná trilogie ze skotského souostroví Vnější Hebridy, zahrnující tituly SkálaMuž z ostrova Lewis Šachové figurky  a také série Akta Enzo (první díl vyšel pod názvem Výjimeční lidé, následovalo pokračování Kritik).
Oblibu si získal i samostatnými romány Ostrov EntryUmrlčí cestaÚtěk, Ochráním tě či Karanténa.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTichá smrt (audiokniha)

May, Peter

OneHotBook, 2021

Napsat komentář