Na začátku byla sázka

vyjmecni-lide_perex
Výjimeční lidé je první díl nové série Akta Enzo od uznávaného spisovatele napínavých thrillerů Petera Maye. Hlavním hrdinou je učitel biologie Enzo Macleod, který se vsadí, že vyřeší deset let starou záhadu geniálního učitele francouzských politiků.

První díl série Akta Enzo představuje čtenářům učitele biologie Enza Macleoda, který se kvůli odvážné sázce pouští do řešení neobjasněného kriminálního případu.

Předmětem sázky se stane deset let stará záhada – zmizení geniálního Jacquese Gaillarda, přednášejícího na elitní francouzské vysoké škole, která vzdělává budoucí premiéry a prezidenty. Enzo Macleod, který opustil Skotsko i slibnou kariéru ve forenzních vědách a nyní vyučuje biologii ve francouzském Toulouse, si ji nemůže dovolit prohrát. Doufá, že se mu s využitím nových vědeckých metod podaří zjistit, co se s Jacquesem Gaillardem stalo. Enzo přijíždí do Paříže, aby se tu setkal s novinářem Rogerem Raffinem, autorem knihy o sedmi slavných nevyřešených vraždách, mezi něž zařadil i případ Jacquese Gaillarda. Neidentifikovaná lebka v bedně nalezené v pařížských katakombách Enza záhy přivede na stopu rafinovaně ukrytých Gaillardových ostatků.

 

Ukázka z knihy

V zádech slyší kroky a chrčení dechu v cizích plicích. Prchá severní křížovou chodbou kolem kaple svatého Pavla, kaple svatého Josefa a Duší v očistci. V čele kostela se k soše Kristova vzkříšení se dvěma anděli po boku se vypíná lesklé sloupový devadesáti postříbřených píšťal. Chtěl by křičet, pomozte mi!  Ale ví, že nemohou.
Zamíří pod jediné zachovalé lektorium v celé Paříži. Nahoře v temnotě se ztrácejí filigránské kamenné kružby a točitá schodiště ovíjející se kolem štíhlých sloupů. Zastaví se pod Kristem na kříži, kalvárii převezenou z kaple patřící École polytechnique jako náhrada za předchůdce, který padl za oběť Francouzské revoluci. Kolikrát už před tím oltářem poklekal a přijímal Jeho tělo a pil Jeho krev.
Tady se zastaví a ještě jednou, naposled, poklekne. Kroky jsou už téměř u něho. Povstane, otočí se a poslední věc, kterou spatří, než se rudá změní v čerň, je nápis na opačném konci chrámové lodi, který přikazuje: TICHO.

Prolistujte si ukázku!

 

Výjimeční lidé

Autor: Peter May
Přeložila: Linda Kaprová

Počet stran: 351
Vazba: vázaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-7491-431-7
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Výjimeční lidé vydalo nakladatelství Host. Zaujala vás? Zkuste ji získat v naší soutěži! Šanci máte až do 30. června 2015.

 

O autorovi

peter-mayPeter May (nar. 1951) pochází z Glasgow, nyní žije ve Francii. Pracoval jako novinář a televizní scenárista. V současné době se živí jako spisovatel. Celosvětové renomé mu přinesla šestidílná série čínských thrillerů. V nakladatelství Host již vyšel první díl Pán ohně (1999; česky 2015), stejně jako autorova bestsellerová trilogie z ostrova Lewis, zahrnující romány Skála (2009; česky Host 2013, recenze zde), Muž z ostrova Lewis (2012; česky Host 2014, rcenze zde) a Šachové figurky (2013; česky Host 2014). Román Výjimeční lidé (2006) je prvním dílem francouzské série nazvané Akta Enzo.

(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Řekli o knize

„Brilantní příběh utkaný se složitostí pavučiny. Inteligentní, propracovaný a důmyslný.“

Steve Berry, spisovatel

„V tomto románu je všechno: indicie, falešné stopy, narušené vztahy, nebezpečné milostné románky a mnoho dalšího.“

HEARTLANDREVIEWS.COM

„Skvělý román plný mnohorozměrných chybujících postav je napínavým detektivním příběhem i svědectvím o francouzské intelektuální kultuře. Autor fascinujícím a úchvatným způsobem zkoumá společnost a stav lidstva. […] Dynamický román a skvělý první díl slibující vynikající kriminální sérii.“

 Carl Brookins, spisovatel


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVýjimeční lidé

May, Peter

Host, 2015

Napsat komentář