Pátá literární křížovka s Klubem knihomolů

Pátá literární křížovka
Týden se sešel s týdnem a my tu pro vás máme další literární křížovku. Nažhavte proto své mozkové závity a pusťte se do luštění. Vyhrát můžete jeden z voucherů v hodnotě sto korun na nákup libovolné knihy v našich aukcích!

Oblíbili jste si naše literární křížovky, nebo chcete své znalosti a schopnosti vyzkoušet poprvé? V každém případě je tu naše už pátá literární křížovka a tentokrát hrajeme o vouchery určené k nákupu libovolné knihy v našich aukcích v celkové hodnotě 500 Kč! Vouchery si mezi sebe rozdělí první tři nejrychlejší řešitelé a dva vylosovaní ze všech, kteří správně odpověděli. Stačí tedy jen pozorně křížovku vyplnit a nejen tajenku, ale i odpovědi na všechny otázky (každou odpověď na samostatný řádek) nám poslat na adresu krizovky@klubknihomolu.cz. Nezapomeňte také uvést přezdívku, pod kterou jste na našem webu zaregistrovaní! Do předmětu mailu prosím napište „Křížovka č. 5“. Soutěž končí o půlnoci z pondělí na úterý, v úterý dopoledne bude zveřejněno správné řešení a seznam výherců.

Přejeme vám hodně štěstí a těšíme se na vaše odpovědi!

Zadání páté literární křížovky

Správné odpovědi na všechny soutěžní otázky najdete na našich stránkách.

Legenda

  1. Křestní jméno muže obviněného z toho, že „je šípem namířeným do srdce Spolku“ v ukázce, která je součástí recenze na knihu Nástroje smrti 2: Město z popela. (odpověď najdete zde)
  2. Křestní jméno básníka, s nímž se seznámil Georg Heym v Berlíně roku 1910. (odpověď najdete zde)
  3. Jméno mladého svůdce a floutka, jednoho z hrdinů detektivního románu, o nějž právě soutěžíme v jedné z našich soutěží a v jehož názvu se vyskytuje jméno jedné z panovnických hodností. (odpověď najdete zde)
  4. Jméno „velkých rozzuřených osrstěných bytostí“ zmíněných v recenzi druhé knihy Stefana Spjuta. (odpověď najdete zde)
  5. Křestní jméno charismatického partnera hlavní hrdinky erotické trilogie, o níž se právě hraje v jedné z našich soutěží. (odpověď najdete zde)
  6. Název chaty zmíněné v ukázce z knihy Kdo miluje jinak. (odpověď najdete zde)
  7. Jméno nejlepší kamarádky princezny Lissy, jedné z hrdinek knihy, o níž právě soutěžíme v našich soutěžích. Knihy, jejíž filmové zpracování právě probíhá. (odpověď najdete zde)
  8. Jméno „bezzubého mizery“ zmíněného v ukázce z knihy Jitra v Dženínu. (odpověď najdete zde)
  9. Křestní jméno českého herce, jemuž byl blízký pražský německy píšící spisovatel Oskar Baum. (odpověď najdete zde)
  10. Křestní jméno autora knihy nazvané Spánek. (odpověď najdete zde)
  11. Příjmení soukromého detektiva vyšetřujícího smrt slavné modelky, hlavního hrdiny nejnovějšího románu J. K. Rowlingové. (odpověď najdete zde)
  12. Křestní jméno spoluautorky satirického románu Deníky Mistra a Markétky. (odpověď najdete zde)
  13. Jméno nakladatelství s nímž Dušan Pala na jaře roku 1945 podepsal smlouvu na vydání sbírky básní později vydaných s názvem Krev a popel. (odpověď najdete zde)
  14. Příjmení francouzského mnicha, autora kroniky, jejíž překlad je nabízen v jedné z našich aktuálních aukcí. (odpověď najdete zde)
  15. Jméno města o němž je řeč v ukázce z knihy Deset žen v souvislosti s manželi, které zadržela policie, protože nechali malé dítě samotné v kočárku. (odpověď najdete zde)
  16. Jméno provincie nacházející se v jihozápadní části Afghánistánu, zmíněné v knižních tipech věnovaných prózám vypovídajícím o současných světových konfliktech. (odpověď najdete zde)
  17. Jméno města – hlavního města jedné z postsovětských republik, které je součástí názvu knihy v jedné z našich aktuálních aukcí. (odpověď najdete zde)
Doporučení:
Share

Napsat komentář