Nájemný vrah

billy_summers
Dnes potěšíme příznivce krále hororu Stephena Kinga, kteří dávají přednost audioknihám. V audio podobě si totiž nyní můžete poslechnout i příběh o nájemném vrahovi Billym Summersovi, který se chystá na poslední nájemnou vraždu své kariéry!

Udělá jen poslední pif paf a vypaří se jako Houdini. Vystačí si ale s maskou, díky níž zatím osudu unikal?

Už je to vážně naposled, protože si chce dopřát důchod s milionem na zapikolovaném kontě. Billyho Summerse přestalo naplňovat zaměstnání nájemného snipera, byť odpravoval výhradně nejpodlejší lumpy. I při poslední zakázce, podle níž má v nudné díře na Středozápadě skoncovat se zabijákem, jehož výpovědi před místním soudem se mafie ukrutně bojí, se tenhle veterán z války v Zálivu na zásah jaksepatří připraví a nic neponechá náhodě. A jako pokaždé si taky nasadí masku přitroublého mamlase, který lehce splyne s okolím, ačkoli ve skutečnosti má pořádně za ušima, je ukázkově sečtělý a usebraný jako zenový mnich. Přesněji řečeno mnich s pěkně uleželým posttraumatickým syndromem. Jenže v den D se cosi zvrtne a plány jdou nadobro šejdrem, když mu osud předhodí do cesty Alici…

Billy Summers (audiokniha)

Autor: Stephen King
Interpret: Jan Teplý
Přeložila: Adéla Bartlová

Délka: 19 hodin 46 minut
Vazba: CD
EAN: 8594169484747
Doporučená cena: 529 Kč

Audioknihu Billy Summers vydalo nakladatelství OneHotBook.

O autorovi

Stephen King, jeden z nejčtenějších amerických spisovatelů současnosti, je považován za „krále hororu“. Roku 1970 absolvoval na univerzitě v Oronu ve státě Maine obor angličtina a tvůrčí psaní, avšak už za studií se začal prosazovat jako povídkář. Když po absolutoriu nesehnal učitelské místo, pracoval v prádelně a přilepšoval si psaním pro pánské časopisy. Když Kingovi roku 1974 vyšla románová prvotina Carrie (č. 1992), rázem se stala bestsellerem a otevřela mu přístup do světa filmu (1976). Mnohé z pěti desítek románů plodného tvůrce se dočkaly filmové adaptace – památně právě Osvícení z roku 1977 (č. 1993), na něž spisovatel v roce 2013 navázal prózou Doktor Spánek, dále mj. TOMiseryVykoupení z věznice ShawshankZelená míle nebo Řbitov zvířátek. Autor se nevyhýbá ani oblasti krimi: mimořádného ohlasu dosáhla cenou Edgar ověnčená trilogie o detektivovi ve výslužbě Billu Hodgesovi (Pan MercedesPrávo nálezceKonec hlídky, 2014–2016), podle níž vznikl seriál Mr. Mercedess Brendanem Gleesonem a Harrym Treadawayem v hlavních rolích. Dále napsal např. Všechno je definitivní, Pavučina snůZ Buicku 8 a další. Více informací najdete také v našem medailonu autora.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook

O interpretovi

Jan Teplý, syn herce téhož jména, vystudoval Pražskou konzervatoř. Začínal v královéhradeckém Klicperově divadle a v letech 1998–2012 byl stálým členem Divadla pod Palmovkou. Při četných hostováních (Divadlo na Vinohradech, Švandovo divadlo ap.) zaujal postavou Orlanda z komedie Jak se vám líbí, uváděné v rámci Letních shakespearovských slavností 2007. Diváci ho též znají z filmů Ani málo, ani moc…Kožené slunceHezké chvilky bez záruky a Andělé všedního dne, z detektivky Případ pro lyžaře, ze seriálů Zdivočelá zeměCirkus BukowskySpecialistéTemný Kraj či Past. V české verzi seriálu Babylon Berlín dabuje policejního komisaře Gereona Ratha (v podání Volkera Brucha).

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBilly Summers (audiokniha)

King, Stephen

OneHotBook, 2022

Napsat komentář