48 zábavných aktivit pod širým nebem

Lesni skolka karty
Vyrazte s dětmi do přírody! Pomocníka najdete v podobě balíčku karet, který obsahuje řadu tipů na činnosti pod širým nebem. Nechybí jak kolektivní hry, tak i aktivity na procvičení zálesáckých dovedností.

Ať už jste rodiče, děti, vychovatelé, učitelé, nebo průvodci v lesní školce či škole, s tímto balíčkem karet s popisem aktivit pod širým nebem si užijete zábavu na 48 způsobů: hry, rukodělné činnosti a dovednostní úkoly, při nichž se nasmějete i mnohé naučíte. Hlavní slovo přitom mají děti, které si dobrodružství samy vybírají a organizují.
Dejte si balíček karet do kapsy a vyrazte do divočiny za každého počasí! Děti si samy vyberou, čemu se chtějí věnovat, a každé téma se pro ně stane inspirací k lesnímu dobrodružství. Vybijte energii při akčních týmových aktivitách, jako je hra na hladová ptáčata nebo zvířátková honěná. Prohlubte spojení s přírodou při výrobě mapy nebo uplácávání narozeninového dortu pro Zemi. Vytvořte si příběhové kamínky, rámy z klacíků nebo masky z kůry. Procvičte si zálesácké dovednosti při přípravě hranice s roštem nebo stavění týpí. A naučíte se ještě spoustu dalšího! Převzato z úspěšných příruček Hry z lesní škol(k)y a Rok v lesní škol(c)e.

Ukázka z knihy

Lesni skolka karty ukazka

Lesní škol(k)a – karty

48 zábavných aktivit pod širým nebem
Autoři: Jane Worroll, Peter Houghton
Přeložil: Vojtěch Ettler

Vazba: volné listy
Formát: 90×120 mm
ISBN: 978-80-88316-78-7
Doporučená cena: 349 Kč

 

 

Knihu Lesní škol(k)a – karty vydalo nakladatelství Kazda. Můžete si prolistovat ukázku.

O autorech

Jane Worroll a Peter Houghton už mají na kontě dvě úspěšné příručky Hry z lesní škol(k)y a Rok v lesní škol(c)e. Jsou kvalifikovanými průvodci lesní školy a společně vedou celoroční lesní kroužek pro děti z Londýna i okolí (více na webové stránce www.theforestschoolway.com). Jane je někdejší countryside ranger (správkyně venkovské oblasti), zahradnice a ošetřovatelka stromů, vystudovala ekologii a ochranu životního prostředí. Peter je umělecký řemeslník se zaměřením na práci se dřevem a deset let pracoval coby koordinátor v charitativní organizaci zaměřené na ohrožené městské děti a mládež.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

Doporučujeme

Přečtěte si další z knih pro děti a mládež nakladatelství Kazda, např. Jak zvířátka chodí spátSlyšíš, jak mluví stromy?Velká cesta aneb jak se z nás díky slepici stali ochránci klimatu nebo Kdopak to tu běžel?.
Kazda však nevydává pouze dětskou literaturu, ale i spoustu jiných zajímavých knih, třeba LoukaMají chobotnice duši?Srdce včely má pět komorCouchsurfing v ÍránuMůj první lesVelký průvodce lesemPříbytky hudby, knihy ze série Zkuste to doma sami – KuchyněPéče o tělo a vlasy atd.
Pokud se zajímáte přímo o aktivity z lesních školek, přečtěte si také knížku Nejlepší hry z lesních školek.


Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLesní škol(k)a – karty
48 zábavných aktivit pod širým nebem

Worroll, Jane - Houghton, Peter

Kazda, 2020

Napsat komentář