Poučná cesta do lesa

Velky pruvodce lesem_uvodni
Než se vydáte na procházku do lesa, přečtěte si nevšední knihu o jeho složení, obyvatelích i hospodářském využití. Zjistěte, jak vlastně lesní biotop funguje a jak se v něm projevují změny klimatu.

Les znamená víc než jen hodně stromů. V jedinečném ekosystému spolu v úzkém vztahu žije bezpočet živočišných, rostlinných druhů i hub. Pro nás je les místem odpočinku, místem, kde můžeme zblízka zažívat přírodu. Poznáte více než 550 druhů, od nejmenšího mravence až k mocnému buku. Více než 900 barevných fotografií ukazuje všechny důležité znaky zvířat, rostlin a hub. Jak funguje lesní biotop? Čím se projevuje změna klimatu a jaký vliv má na hospodářské využívání lesa? Jaký význam mají jednotlivé druhy v ekosystému? Obsáhlý a fundovaný průvodce pro každou procházku do lesa zodpoví všechny otázky.

 

Velký průvodce lesem

Autoři: Eva-Maria a Wolfgang Dreyerovi
Přeložila: Dagmar Christofová

Počet stran: 384
Vazba: brožovaná
Formát: 132×193 mm
ISBN: 978-80-88316-30-5
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Velký průvodce lesem vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

Velky pruvodce lesem

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Doporučujeme

Nakladatelství Kazda vydalo už mnoho zajímavých a podnětných knih, např. Mají chobotnice duši?Srdce včely má pět komorCouchsurfing v ÍránuMůj první les, Louka, knihy ze série Zkuste to doma sami – KuchyněPéče o tělo a vlasy a další.


Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVelký průvodce lesem

Dreyer, Eva Maria – Dreyer, Wolfgang

Kazda, 2019

Napsat komentář