Venkovní aktivity pro děti za každého počasí

rok-v-lesni-skolce-perex
Objevujte s dětmi rozmanité krásy přírody a užijte si přitom spoustu zábavy díky šikovné knížce Rok v lesní škol(c)e od Petera Houghtona a Jane Worroll.

Ať už prší, nebo svítí sluníčko, tato příručka „vytáhne“ děti na čerstvý vzduch, naučí se díky ní něco nového a začnou prozkoumávat krásy přírody ve všech ročních obdobích. Na své si přijdou rodiče, učitelé i všichni ostatní, kdo mají zájem okusit aktivity z lesní škol(k)y, ale zkrátka nepřijdou ani zkušení průvodci, kterým kniha poslouží jako šikovný zdroj inspirace.

 

Rok v lesní škol(c)e

Venkovní hry a dovednostní aktivity na každé roční období
Autoři: Peter Houghton, Jane Worroll
Přeložil: Vojtěch Ettler

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 165×224 mm
ISBN: 978-80-88316-77-0
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Rok v lesní škol(c)e vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

Rok v lesni skolce_ukazka1

Přečtěte si celou ukázku.

 

Peter Houghton

Peter Houghton je kvalifikovaný průvodce lesní školy, který společně s Jane Worroll vede celoroční lesní kroužek pro děti z Londýna i okolí. Pracoval jako umělecký řemeslník (práce se dřevem a dalšími materiály) a koordinátor v charitativní organizaci zaměřené na ohrožené městské děti a mládež, během čehož prohluboval své zkušenosti s lesní pedagogikou. Je vyučený a zběhlý v historické i ornamentální dřevořezbě a tesařství z nesušeného dřeva.

 

Jane Worroll

Jane Worroll strávila prací pod širým nebem většinu svého dospělého života: dělala zahradnici, ošetřovala stromy a po dvanáct let pracovala jako Countryside Ranger (správkyně venkovské oblasti), kdy pečovala o krajinu, sledovala stav chráněných druhů a zaučovala dobrovolníky. Vystudovala ekologii a druhý titul má z oboru ochrany životního prostředí.

Jane Worroll a Peter Houghton společně napsali také knížku Hry z lesní škol(k)y.

Informace o autorech byly čerpány ze stránek nakladatelství Kazda.

 

Doporučujeme

Nakladatelství Kazda vydalo řadu hezkých knížek pro děti a mládež, např. Pravěcí vládci EvropyChodí mýval brzy spát?Jak zvířátka chodí spátSlyšíš, jak mluví stromy?Kdopak to tu běžel? nebo Velká cesta aneb jak se z nás díky slepici stali ochránci klimatu.


Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRok v lesní škol(c)e
Venkovní hry a dovednostní aktivity na každé roční období

Houghton, Peter - Worroll, Jane

Kazda, 2020

Napsat komentář