Další případ komisaře Wallandera

PerexNezPrijdeMraz
Henning Mankell je jednou z hvězd současné severské detektivky. Než přijde mráz je jeho dalším krimi románem, který vyšel v nakladatelství Host.

Jednoho srpnového večera roku 2001 zavolá na policejní stanici v Ystadu člověk, který údajně viděl na jezeře Marebo hejno hořících labutí.

Kurt Wallander se k jezeru vydá, aby zjistil, co se tam stalo. Bere s sebou i dceru Lindu, která právě dokončila policejní akademii ve Stockholmu a má nastoupit k ystadskému policejnímu sboru. U jezera žádné stopy nenajdou, ale za pár dní udeří zvířecí sadista znovu a brzy začnou mizet i lidé. Za záhadných okolností se ztratí také Lindina kamarádka z dětství Anna. Otec a dcera Wallanderovi se pouštějí společně, a přece každý po svém, po stopách vedoucích až do guyanské džungle a ke křesťanskému soudnému dni. Lindina policejní kariéra může být ohrožena dřív, než vůbec začala.

 

Napsali o knize

Mankell je mistr tradičního žánru detektivky, tempa vyprávění a napětí.

Pittsburgh Post-Gazette

Hořím nedočkavostí při představě další knihy z pera Henninga Mankella, neboť je jeden z nejlepších ve svém žánru — skandinávský Ian Rankin s vášní pro objevování temných stránek lidské povahy… Mankell pečlivě vytváří napětí a jako vždy jsou jeho postavy chytře vystavěné… Mistrovské dílo…

Glasgow Herald

 

Než přijde mráz

Autor: Henning Mankell
Překlad: Hana Sojková
Počet stran: 456
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7294-781-2
Vyšlo: 8/2013
Doporučená cena: 329 Kč

 

Knihu  Než přijde mráz vydalo nakladatelství Host, na jehož stránkách si můžete také prolistovat ukázku z knihy.

 

O Henningu Mankellovi

Henning Mankell

Henning Mankell

Henning Mankell (* 1948) pochází ze Stockholmu a vyrostl na různých místech Švédska. Působí jako herec, divadelní režisér a manažer jak ve Švédsku, tak především v Mosambiku, kde vede divadelní soubor Avenida a píše stranou evropského ruchu. Jak sám říká, žije jednou nohou ve sněhu, druhou v písku. Na začátku devadesátých let vytvořil postavu komisaře Wallandera a napsal o něm jedenáct knih, které ho proslavily po celém světě. V Hostu doposud vyšly dvě knihy této řady, romány Neklidný muž (2009; česky 2012) a Vrazi bez tváře (1991; česky 2013; přečíst si můžete i naši recenzi). Kromě série o komisaři Wallanderovi vydal Host detektivní thriller Číňan (2009; česky 2011).

 

Zdroj informací a obrázků: nakladatelství Host

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNež přijde mráz

Mankell, Henning

Host, 2013

Napsat komentář