Wallender zasahuje – tentokrát v Rize

Psi z Rigy
Když je komisař Wallander povolán do Rigy, aby tamním policistům pomohl vyřešit hrozivý případ dvou obětí ruské mafie, ocitá se ve světě, který nikdy předtím nepoznal. Bude touha nalézt spravedlnost silnější než všudypřítomné hrozby a lži?

Sovětské impérium padlo, Lotyšsko je nyní suverénní stát. Avšak za oficiální autonomií stojí mocné síly, které jsou těsně propojené s ruskou mafií.

Je zima roku 1991. Tým komisaře Kurta Wallandera řeší nový případ: ke švédskému pobřeží připlul člun, v němž byly nalezeny dvě mrtvoly, přimrzlé k sobě v hrůzostrašném objetí. Mrtví muži byli východoevropští zločinci a oběti mafie. Události však naberou hrozivý obrat poté, co Wallandera povolají do Rigy, aby pomohl lotyšské policii případ vyřešit. Ocitne se zde v cizím mrazivém světě policejního dohledu, plného utajovaných hrozeb a lží. Pouze komisařova zarputilá, podvědomá touha nalézt spravedlnost vynese pravdu na světlo.

Psi z Rigy

Psi z RigyVydalo nakladatelství Host

Autor: Henning Mankell
Překlad: Hana Sojková
Počet stran: 312
Rozměry: 140×210
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Psi z Rigy a prolistujte si ukázku z ní.

O autorovi

 

Henning Mankell (* 1948) pochází ze Stockholmu a vyrostl na různých místech Švédska. Působí jako herec, divadelní režisér a manažer jak ve Švédsku, tak především v Mosambiku, kde vede divadelní soubor Avenida a píše stranou evropského ruchu. Jak sám říká, žije jednou nohou ve sněhu, druhou v písku. Na začátku devadesátých let vytvořil postavu komisaře Wallandera a napsal o něm jedenáct knih, které ho proslavily po celém světě. V Hostu doposud vyšly dvě knihy této řady, romány Neklidný muž (2009; česky 2012) a Vrazi bez tváře (1991; česky 2013; přečíst si můžete i naši recenzi). Kromě série o komisaři Wallanderovi vydal Host detektivní thriller Číňan (2009; česky 2011).

(Informace a foto o autorovi: nakladatelství Host)


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePsi z Rigy
Případ komisaře Wallandera

Mankell, Henning

Host, 2013

Napsat komentář