Zahrajte si o nový román Mankella

Italske boty
Seznamte se s Fredrikem Welinem, bývalým chirurgem, který se uchýlil po ukončení kariéry na malý ostrov obklopený ledem. Prochází existenciální krizí a z letargie ho vytrhne teprve nečekaná návštěva. Kdo to bude? A dokáže mu pomoci?

Příběh obrození

Překvapivý a dojemný příběh muže, který se ocitne na prahu svého obrození.
Fredrik Welin žije na malém ostrově, který je během zimních měsíců zcela obklopen ledem. Připadá si v životě tak ztracený, že každé ráno vysekává díru do ledu a noří se do mrazivé vody, aby si připomněl, že žije. Na ostrov zděděný po prarodičích se uchýlil poté, co jeho úspěšnou kariéru chirurga přerušila katastrofální chyba, a od té doby vnímá život tak letargicky, že v jeho obývacím pokoji nerušeně vyroste mraveniště.
Jednoho dne se však na ledě objeví nečekaná návštěva, která si od Fredrika vynutí splnění dávného slibu. Vydají se spolu na podivnou, tesknou cestu, která ukazuje Henninga Mankella na vrcholu tvůrčích sil.
Tento příběh o ztrátě a vykoupení je svědectvím o nepředvídatelnosti života, z níž se i ve chvílích osobní tragédie může zrodit naděje.

Italské boty

Autor: Henning Mankell
Přeložila: Hana Švolbová

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 140×208 mm
ISBN: 978-80-7577-028-8
Doporučená cena: 329 Kč

 

Přečtěte si více o knize Italské boty, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Ukázka z knihy

Když je zima, vždycky se cítím osamocenější.
Mráz za oknem mi připomíná chlad v mém těle. Jsem napadený ze dvou stran. Neustále však bojuju, jak proti zimě, tak proti osamocení. Proto každé ráno vysekávám díru do ledu. Kdyby v zamrzlé zátoce stál někdo s dalekohledem a sledoval, co dělám, musel by si myslet, že jsem blázen a že se chystám na smrt. Nahý muž v mrazivé zimě, který svírá v ruce sekyru a chystá se vysekat díru do ledu? (str. 11)

Sledujte počínání hlavního hrdiny v pokračování ukázky.

Ohlasy na knihu

Spolehlivá zápletka a dobře vykreslené postavy… Mankell zkoumá bezbřehou lidskou schopnost dělat špatná rozhodnutí a popisuje výzvy, jež před člověka staví stárnutí.

- Daily Express

Stejně jako ve svých nejlepších kriminálních románech se Mankell nevěnuje jen postavám, zápletce a ději, záhadě a rozuzlení, zamlčování a objevování, ale zároveň vytváří svébytný svět s jedinečnou myšlenkovou a emocionální atmosférou.

- The Irish Times

Mankell vždycky byl ambiciózní spisovatel. A tento román překonává hranice jeho předchozích děl.

- The Sunday Times

O autorovi

Henning MankellHenning Mankell (1948–2015) se narodil ve Stockholmu, vyrůstal však na různých místech Švédska. Působil jako herec, divadelní režisér a manažer jak ve Švédsku, tak především v Africe, kde psal stranou evropského ruchu.
Do svých textů dokázal zakomponovat všechny kontinenty. Na začátku 90. let vytvořil postavu komisaře Kurta Wallandera a napsal o něm sérii knih, které ho proslavily po celém světě. Kromě této série vydal Host Mankellův detektivní thriller Číňan (2009; česky 2011).

Případy komisaře Wallandera:
Neklidný muž (2009; Host 2012), Vrazi bez tváře (1991; Host 2013), Psi z Rigy (1992; Host 2013), Bílá lvice (1993; Host 2014), Usměvavý muž (1994; Host 2014), Ve slepé uličce (1995; Host 2014), Pátá žena (1996; Host 2015), O krok pozadu (1997; Host 2015), Firewall (1998; Host 2016), Pyramida (1999; Host léto 2016), Ruka / Wallanderův svět (2013; Host podzim 2016)

Případ komisaře Wallandera a Lindy Wallanderové:
Než přijde mráz (2002; Host 2013)

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.
Podrobnosti o autorově životě a díle naleznete zde.

Vyhrajte knihu Italské boty

Hlavní hrdina Fredrik Welin pracoval jako chirurg, ale po fatální chybě, která způsobila konec jeho kariéry, se přestěhoval na ostrov zděděný po prarodičích. Ostrov během zimních měsíců obklopí led a tak, aby si nepřipadal Fredrik vyloženě osamocený, vysekává každé ráno do ledu díru.  Jinak je k životu natolik letargický, že v jeho obývacím pokoji vyroste mraveniště. To vše se ale změní s objevením nečekané návštěvy, která požaduje splnění dávného slibu. Začtěte se do příběhu, který ukazuje, že i během osobní tragédie se může zrodit naděje, a během kterého Mankell ukázal, že je na vrcholu tvůrčích sil.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Italské boty vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Italské boty
probíhá od 22. června do 5. července 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Italské boty

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeItalské boty

Mankell, Henning

Host, 2017

Napsat komentář