Vyhrajte druhý případ ze série čínských thrillerů

Ctvrta-obet-perex
Detektiv Li Jen a americká soudní lékařka Margaret Campbellová před sebou mají druhý společný případ. Tentokrát na ně čeká řada rituálních vražd a jednou z obětí je i americký diplomat čínského původu. Kdo je pachatelem a jaká tajemství skrývá?

Rituální vraždy v Pekingu

Druhý případ detektiva Li Jena a americké soudní lékařky Margaret Campbellové.

Margaret se opět ocitá v situaci, kdy musí zapojit své jedinečné schopnosti, tentokrát během vyšetřování série rituálních poprav v Pekingu. První tři oběti kdosi omámil drogami, svázal, označil plakátem s přezdívkou a číslem a nakonec zručně sťal. Čtvrtá oběť byla popravena stejně, jenže se jednalo o amerického diplomata čínského původu. Pro všechny je záhadou, proč se Jüan Tchao po několika desítkách let v Americe vrátil do Pekingu, spokojil se s nevýnosným úřednickým postem a pronajal si byt v omšelé části města – především však proč zemřel stejně bizarním způsobem jako další tři Číňané. Li s Margaret jsou pravdě na stopě, ale zároveň se tím nebezpečně přibližují k vrahovi, který je připraven obětovat kohokoliv, aby své tajemství uchránil.

 

Čtvrtá oběť

Autor: Peter May

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Filip Drlík
Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Vydáno: 7/2015
ISBN: 978-80-7491-526-0

Přečtěte si více o knize Čtvrtá oběť, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Nezapomeňte si také prolistovat ukázku a přečíst náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

„Kdo zavolal policii?“
„Pár, co žije o patro níž.“ Čchien se zašklebil. „Chlápka vzbudilo mokro v posteli. Zjistil, že mají úplně promočené prostěradlo. Chvilku si myslel, že se pochcal. Než rozsvítil. Prostěradlo bylo zářivě rudé. Rozkřičel se, protože měl za to, že to je jeho krev. Pak vstala i jeho žena a taky začala ječet. Nakonec si ale všimla obrovské rudé skvrny na stropě, ze které krev kapala. Docela to s nimi zamávalo.“
Následoval Liho do ložnice a díval se, jak opatrně stahuje přikrývky a zkoumá prostěradlo. Li nahlédl do nočního stolku a potom si klekl a podíval se pod postel. „Co hledáte, šéfe?“
Li vstal a na okamžik se zamyslel. „Nikdo tu nežil, Čchiene,“ řekl. „Někdo tenhle byt používal, občas si tu uvařil, někdy zůstal přes noc. Ale nežil tu. Není tu žádné oblečení, osobní věci ani jídlo…“ (str. 41)

 

O autorovi

peter-mayPeter May (nar. 1951) pochází z Glasgow, nyní žije ve Francii. Pracoval jako novinář a televizní scenárista. V současné době se živí jako spisovatel. Celosvětové renomé získal šestidílnou sérií čínských thrillerů s mladým čínským komisařem Li Jenem a americkou soudní lékařkou Margaret Campbellovou. První díl této série, Pán ohně (1999), byl vydán česky na jaře 2015. Román Čtvrtá oběť je jejím pokračováním. Do češtiny byla přeložena také Mayova úspěšná trilogie z ostrova Lewis, zahrnující romány Skála (2009; česky Host 2013), Muž z ostrova Lewis (2012; česky Host 2014) a Šachové figurky (2013; česky Host 2014). Peter May v současnosti píše sérii Akta Enzo, odehrávající se ve Francii, jejíž první díl Výjimeční lidé (2006) vyšel v Hostu v roce 2015. K vydání se připravuje také autorův román Ostrov Entry (2014).
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Čtvrtá oběť

Po úspěšném vyřešení případu v knize Pán ohně se čtenáři mohou opět pustit do vyšetřování společně s detektivem Li Jenem a soudní lékařkou Margaret Campbellovou. A ani tentokrát na ně nečeká jednoduchý případ. Děsivá série rituálních vražd otřásá Pekingem a čtvrtou obětí není nikdo jiný než americký diplomat čínského původu Jüan Tchao. Co ho po tolika letech přivedlo zpět do rodné země a proč právě on se dostal do hledáčku vraha? Li s Margaret se musí vydat po stopách pachatele, který se nezastaví před ničím, jen aby uchránil svou identitu a to, co skrývá.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Čtvrtá oběť vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Čtvrtá oběť
probíhá od 12. do 25. srpna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 thrillery Čtvrtá oběť

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČtvrtá oběť

May, Peter

Host, 2015

Napsat komentář