Vyhrajte knihu ze série čínských thrillerů Petera Maye

Pan-ohne-perex
Po nálezu ohořelého těla se detektiv Li pouští do vyšetřování a záhy zjišťuje, že tato vražda není ojedinělý případ oné noci. Protože cítí, že tentokrát hraje o čas, rozhodne se k případu přizvat americkou soudní lékařku Margaret Campbellovou.

Případ zavražděného vědce je jen začátek

Příběh o děsivých vraždách, které spojuje ještě hrůznější tajemství. První svazek série čínských thrillerů.

Čínský detektiv Li Jen pátrá spolu s americkou soudní lékařkou Margaret Campbellovou po vrahovi vysoce postaveného vědce, jehož ohořelá, doutnající mrtvola byla nalezena v pekingském parku. Té noci, kdy muž zemřel, došlo k dalším dvěma vraždám, které jsou s jeho smrtí záhadně spojené. Detektiv Li cítí, že musí hrát o čas a že mu tentokrát jeho čínská důkladnost nebude k ničemu. Nakonec neochotně požádá o pomoc Margaret, zkušenou odbornici na uhořelé oběti. Od chvíle, kdy se sejdou při pitvě zavražděného vědce, se jejich osudy neoddělitelně propojí, stejně jako vraždy, které vyšetřují. Spolu odkrývají jednu vrstvu případu za druhou a odhalují pravdu, jež předčí i jejich nejhorší noční můry.

 

Pán ohně

Autor: Peter May

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Filip Drlík
Počet stran: 440
Vazba: vázaná
Vydáno: 1/2015
ISBN: 978-80-7491-235-1

Přečtěte si více o knize Pán ohně, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Můžete si také prolistovat krátkou ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorovi

Peter May (1951) se narodil v Glasgow a v současnosti žije ve Francii. Původně se živil jako novinář. Když ve dvaceti sedmi letech vydal první román The Reporter (1978), byl požádán, aby jej přepsal do podoby scénáře pro seriál BBC. Od té doby se věnuje televizní tvorbě. Vedle toho také píše romány. Šestidílná série „čínských“ thrillerů s dvojicí mladého čínského komisaře Li Jena a americké soudní lékařky Margaret Campbellové, těžící z rozdílů dvou odlišných kultur, mu vynesla celosvětové renomé. V roce 2009 vyšel jeho román Skála (The Blackhouse), první z trilogie odehrávající se v Mayově rodném Skotsku. V září 2012 následoval druhý díl s názvem Muž z ostrova Lewis (The Lewis Man) a v lednu 2013 závěrečný díl trilogie – Šachové figurky (The Chessmen).
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Pán ohně

Záhadná vražda, která není ojedinělá, spojí životy detektiva Li Jena a americké soudní lékařky Margaret Campbellové. Když se sejdou při pitvě jednoho z těl, ani jeden z nich netuší, že případ, před kterým stojí, ve skutečnosti předčí i jejich nejhorší noční můry. Společně se vydávají na závod s časem a odhalují postupně děsivou pravdu. Podaří se jim vypátrat, kdo je vrahem, který řádí v pekingských ulicích?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Pán ohně vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Pán ohně
probíhá od 4. do 17. února 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 krimi romány Pán ohně

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePán ohně

May, Peter

Host, 2015

Napsat komentář