Třetí literární křížovka, tentokrát s nakladatelstvím Zoner Press

myslitel Zoner
Uplynul další týden a my jsme si pro vás opět připravili novou literární křížovku. Tentokrát hrajeme o pět voucherů k nákupu v e-shopu nakladatelství Zoner Press!

Oblíbili jste si naše literární křížovky nebo chcete své znalosti a schopnosti vyzkoušet poprvé? V každém případě je tu naše už třetí literární křížovka a tentokrát hrajeme o vouchery nakladatelství Zoner Press v celkové hodnotě 500 Kč! Vouchery si mezi sebe rozdělí první tři nejrychlejší řešitelé a pozor, tentokrát hned dva vylosovaní ze všech, kteří správně odpověděli. Stačí tedy jen pozorně křížovku vyplnit a nejen tajenku, ale i odpovědi na všechny otázky (každou odpověď na samostatný řádek) nám poslat na adresu krizovky@klubknihomolu.cz. Do předmětu mailu prosím napište „Křížovka č. 3“. Soutěž končí o půlnoci z pondělí na úterý, v úterý dopoledne bude zveřejněno správné řešení a seznam výherců.

Přejeme vám hodně štěstí a těšíme se na vaše odpovědi!

V tajence se ukrývá jméno jednoho ze zakladatelů vědeckofantastické literatury, jenž svými vizemi uchvátil celý svět.

Zadání třetí literární křížovky s nakladatelstvím Zoner Press

Správné odpovědi na všechny soutěžní otázky hledejte na stránkách nakladatelství Zoner Press.

Legenda

1. Křestní jméno fotografa, jenž vytvořil společně s Graemem Harrisem publikaci plnou tipů pro ty, co začínají s fotografováním. (odpověď hledejte zde)

2. Křestní jméno autorky Trilogie Zrádkyň a Trilogie o černém mágovi. (odpověď hledejte zde)

3. Příjmení českého kreslíře, jenž  za svou tvorbu získal tři ceny Fabula rasa. (odpověď hledejte zde)

4. Jaké národnosti je profesionální fotograf Mark Jenkinson, autor knihy Kompendium portrétní fotografie? (odpověď hledejte zde)

5.  Dekorativní japonská květinová koule složená z papíru. (odpověď hledejte zde)

6.  Jméno černokněžníka, který se stal cílem čtyř nájemných vrahů a jenž bydlí v Chmurné bažině. (odpověď hledejte zde)

7. Křestní jméno autora steampunkové fantasy série Stíny vědoucích, v níž lidé mají hmyzí vlastnosti. (odpověď hledejte zde)

8. Jaký je český název seriálu, který vznikl podle knižní série o detektivovi Nikki Heatové? (odpověď hledejte zde)

9. Název země, v níž žije gryfmistr Arren Cardocksonová. (odpověď hledejte zde)

10. Jméno hradu, který se objevuje už na začátku knihy Dračí řád – Času navzdory. (odpověď hledejte zde)

11. Příjmení autorů knihy Pište správně česky – poradna šílených korektorů. (odpověď hledejte zde)

12. Křestní jméno překladatelky titulu Naučte se kreslit zvířata. (odpověď hledejte zde)

13. Název spolku, v němž musí patnáctiletá Mako, hlavní hrdinka mangy Líbání zakázáno 2, za trest sloužit jako pomocná síla. (odpověď hledejte zde)

14. Příjmení jednoho z nejznámějších fotografů, jenž má na svém kontě více než dvě desítky publikací zabývajících se fotografováním, např. Umění digitální fotografie, Dobrá fotografie a další. (odpověď hledejte zde)

15. Název země, ve které už několikátým rokem žije autor knihy Neobyčejné snímky obyčejných scén. (odpověď hledejte zde)

16. Název časopisu, ve kterém získal v dubnu roku 2011 postapokalyptický román Světová válka Z ocenění Kniha měsíce. (odpověď hledejte zde)

17. Křestní jméno jednoho z hlavních hrdinů románu Unika od E. J. Allibise. (odpověď hledejte zde)


Nakladatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace, vydává také řadu oblíbených knih Naučte se kreslit… a fantasy žánr a populární publikace s japonskou mangou a komiksy. V průběhu let 2010–2011 vydavatelství zařadilo do nabídky tituly z žánru osobní růst, volný čas a hobby.

V nabídce najdete mnoho fotografických příruček, např. Fotografie v praxi – Černobílá fotografieNeobyčejné snímky obyčejných scénPravidla fotografování a kdy je porušovatKompendium portrétní fotografie a další.

V edičním plánu Zoner Press nechybí ani dětmi oblíbené pohádky, například dobrodružný příběh se snovými ilustracemi O kapybaře, která chtěla létat.

 

Doporučení:
Share

Napsat komentář