Nahlédněte do mraveniště

Mravenci_uvodni
Vydejte se s Arminem Schiebem na fantastickou 3D expedici do života lesního společenství a zjistěte plno zajímavých informací o mravencích. Možná vás překvapí, jak pozoruhodná stvoření to jsou.

Mravenci patří k nejpozoruhodnějším živočichům. Při pohledu do mraveniště nás nepřestává udivovat dokonalá organizace jejich společenství a v širších souvislostech i jejich nezanedbatelný vliv na životní prostředí. Soužití mravenců a jejich fascinující schopnost vzájemně komunikovat inspirovaly Armina Schieba k neobvyklému projektu: v digitálně modelovaných hyperrealistických 3D ilustracích nám ve své knize poskytuje pozoruhodný vhled do života mravenců lesních. Koncepce knihy umožňuje vnímat anatomii, biologii, životní cyklus mravenců i sociální strukturu a komunikaci uvnitř mravenčí kolonie mnohem intenzivněji než při reálném pozorování mraveniště pouhým okem. Dokonalé 3D makro ilustrace vizualizují s překvapivou přesností i ty nejmenší detaily mravenčího mikrosvěta. V kombinaci s odbornými popisy jsou zdrojem k získání komplexních znalostí. Tato netradiční vědecká expedice do světa mravenců je díky jedinečnému zpracování bohatá na informace, ale její absolvování se pro vás rovněž stane objevným zážitkem.

 

Mravenci

Život lesního společenství
Autor: Armin Schieb
Přeložila: Markéta Kliková

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 230×305 mm
ISBN: 978-80-7670-036-9
Doporučená cena: 598 Kč

Knihu Mravenci vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

Mravenci_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

 

O autorovi

Armin Schieb (*1982) vystudoval obor ilustrace se zaměřením na informativní ilustraci na HAW v Hamburku. Knižní projekt MRAVENCI – Život lesního společenství vznikl jako závěrečná práce jeho magisterského studia. Dnes pracuje jako nezávislý ilustrátor v Hamburku. Zajímají ho obzvlášť vědecká, technická a fantastická témata.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

 

Doporučujeme

Nakladatelství Kazda už vydalo spoustu zajímavých knih o přírodě, například MechLoukaMají chobotnice duši?Srdce včely má pět komorJeden rok v životě včelyMůj první lesVelký průvodce lesem  aj.


Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMravenci
Život lesního společenství

Schieb, Armin

Kazda, 2021

Napsat komentář