Jak žijí včelky?

Jeden rok v zivote vcely_uvodni
Knížka Jeden rok v životě včely zve děti na dobrodružnou výpravu do centra včelího společenství. Malí čtenáři se díky ní dozvědí řadu zajímavostí, např. co vlastně dělají včely během zimy nebo jak se vůbec včela stane královnou.

Nahlédni s námi do včelího úlu! Budeme pozorovat pilné včelky zblízka a zjistíme, co vše se v úlu děje. Každá jednotlivá včelka má totiž svůj důležitý úkol: od výchovy nováčků přes stavbu plástů až po sběr nektaru a pylu. Dále se také dozvíme, jak se včelaři o svá včelstva starají, aby se jim dobře dařilo a byla zdravá.

 

Jeden rok v životě včely

Jak včely žijí, co všechno dělají a proč je královna matkou všech včel
Autoři: David Gerstmeier, Hannah Götteová, Tobias Miltenberger
Přeložila: Barbora Špundová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 200×220 mm
ISBN: 978-80-88316-50-3
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Jeden rok v životě včely vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

Jeden rok v zivote vcely_ukazka1Jeden rok v zivote vcely_ukazka2

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Tobias Miltenberger

Tobias Miltenberger po studiu v Jižní Americe začal pracovat se včelami a od té doby ho to už nepustilo. V průběhu studia zemědělství se věnoval žížalám a včelám, které považuje za důležitá stvoření. Jeho blízké toto zaměření poměrně zaskočilo, Tobias si z toho však nic nedělal. Jeho zájem o včely postupně vzrostl natolik, že právě včelám se rozhodl věnovat i nadále. A díky tomu jim může i pomáhat: Čím více toho o nich ví, tím lépe je také může chránit.

 

David Gerstmeier

Včely jsou blízké kamarádky Davida Gerstmeiera už od dob jeho dětství. Už jako malý kluk se rozhodl, že se stane včelařem, svoje první včelstvo si přál ke dvanáctým narozeninám. Od té doby si David svůj život bez včel už ani nedovede představit. Stal se včelařem a na dva roky odcestoval do Afriky. Tam podporoval jeden včelí projekt a seznámil se s africkými včelami. Po návratu do Německa se vyučil zahradníkem a stal se včelařským mistrem. Ani to mu však nestačilo, včely mu jednoduše přirostly k srdci. Proto se je neúnavně snaží studovat a ukazovat lidem, co mohou udělat pro to, aby se včelám dařilo.

 

Hannah Götteová

Hannah Götteová už jako malé děvčátko ze všeho nejraději trávila svůj volný čas venku v přírodě. Dlouhé hodiny se jen tak toulala lesem, hrála si u potoka nebo se proháněla na koňském hřbetu po zelených lánech. Hannah se jednoho dne stane učitelkou a ráda by okouzlující svět přírody včetně zvířat ukázala také dětem.

Informace o autorech byly čerpány ze stránek nakladatelství Kazda.

 

Doporučujeme

Nakladatelství Kazda již vydalo spoustu zajímavých knih, třeba LoukaMají chobotnice duši?Srdce včely má pět komorCouchsurfing v ÍránuMůj první lesVelký průvodce lesemPříbytky hudby aj. Kromě toho vydává také knížky pro děti a mládež, např. Jak zvířátka chodí spátSlyšíš, jak mluví stromy?Velká cesta aneb jak se z nás díky slepici stali ochránci klimatu nebo Kdopak to tu běžel?


Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJeden rok v životě včely
Jak včely žijí, co všechno dělají a proč je královna matkou všech včel

Gerstmeier, D. - Götteová, H. - Miltenberger, T.

Kazda, 2020

Napsat komentář