Knížka o mechu pro milovníky rostlin

mech-perex
Možná se rádi procházíte lesem měkkými koberci mechu, ale dosud vás ani nenapadlo se touto rostlinou nějak zvlášť zabývat. Přitom je úžasně zajímavá a skrývá mnoho tajemství. Přečtěte si o nich v nové knize Ulricy Nordströmové.

Mech je všude kolem nás. Nejčastěji ho vídáme na vlhkých a stinných místech, můžeme ho najít ale i na těch nejneočekávanějších a nejodlehlejších místech od pouští až po Antarktidu. Tato kniha je oslavou jeho tiché, neokázalé krásy.

  • Objevte hlavní druhy mechu a místa, kde je můžeme najít.
  • Prozkoumejte kulturní historii mechu coby zahradní rostliny a to, jak ho můžeme využít v tradičních řemeslech.
  • Nahlédněte do nejkrásnějších mechových zahrad v Japonsku, Velké Británii a ve Spojených státech a setkejte se s lidmi, kteří se s vámi podělí o svou vášeň pro tyto mnohotvárné rostliny.
  • Zjistěte, jak mech pěstovat, jak uvázat japonskou mechovou kouli (kokedamu) a vytvářet mechové krajinky v nádobách či teráriích.

Tuto jedinečnou knihu s doprovodnými fotografiemi a názornými ilustracemi ocení všichni s nadšením pro rostliny.

 

Mech

Z lesa do zahrady: průvodce skrytým světem mechu
Autorka: Ulrica Nordström
Přeložila: Lenka Adamcová

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 175×215 mm
ISBN: 978-80-88316-31-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Mech vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

mech-ukazka-2

Přečtěte si celou ukázku.

 

Doporučujeme

Nakladatelství Kazda již vydalo spoustu zajímavých knih, třeba LoukaMají chobotnice duši?Srdce včely má pět komor, Jeden rok v životě včelyCouchsurfing v ÍránuMůj první lesVelký průvodce lesemPříbytky hudby aj. Kromě toho vydává také knížky pro děti a mládež, např. Jak zvířátka chodí spátSlyšíš, jak mluví stromy?Velká cesta aneb jak se z nás díky slepici stali ochránci klimatu nebo Kdopak to tu běžel?


Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMech
Z lesa do zahrady: průvodce skrytým světem mechu

Nordström, Ulrica

Kazda, 2020

Napsat komentář