Po stopách evropských dinosaurů

Praveci vladci Evropy_uvodni
Dinosauři svého času panovali také na území Evropy. Vyrazte za nimi tam, kde byste je možná vůbec nehledali. Věděli jste například, že se za nimi můžete vypravit i na různá místa přímo v Česku?

Dinosaury si obvykle spojujeme s odlehlými exotickými oblastmi, ale přitom vládli více než 130 milionů let také evropské suchozemské fauně. Vydejte se po stopách těchto gigantů i tam, kde byste je nečekali.

 

Pravěcí vládci Evropy

Průvodce světem dinosaurů našeho světadílu
Autor: Vladimír Socha
Ilustrace: Vladimír Rimbala

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Formát: 173×246 mm
ISBN: 978-80-88316-75-6
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Pravěcí vládci Evropy vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

Praveci vladci Evropy_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Vladimír Socha

Vladimír Socha (*1982), absolvent Pedagogické Fakulty Univerzity Hradec Králové, se v knize Pravěcí vládci Evropy věnuje právě jen evropským druhům dinosaurů – od portugalských přes belgické, švýcarské a německé nálezy až po pozdně křídové druhy z Rumunska a dalších východo­evropských oblastí. Chybět přitom nemůže ani přehled dinosauřích fosilií z České republiky a okolních států. Jedinečný výklad doprovázejí původní ilustrace Vladimíra Rimbaly. Vladimír Socha je též autorem knih Poslední den druhohor, Dinosauři v Čechách, Poslední dny dinosaurů, Neznámí dinosauři či Objevy pod vrstvami času aj. Zároveň se dlouhodobě věnuje četným aktivitám zaměřeným na popularizační, přednáškovou a literární činnost.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Kazda a z autorova blogu.

 

Doporučujeme

Nakladatelství Kazda vydalo řadu hezkých knížek pro děti a mládež, např. Chodí mýval brzy spát?Jak zvířátka chodí spátSlyšíš, jak mluví stromy?Kdopak to tu běžel? nebo Velká cesta aneb jak se z nás díky slepici stali ochránci klimatu.


Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePravěcí vládci Evropy
Průvodce světem dinosaurů našeho světadílu

Socha, Vladimír

Kazda, 2020

Napsat komentář