Získejte komiksové zpracování Her o trůny

stret-kralu-perex
Po desetiletí míru a hojnosti přichází do země chaos. Po smrti lorda Eddarda Starka a krále Roberta Baratheona totiž začíná boj o železný trůn. Každý z vládců Sedmi království jej chce pro sebe a jejich rivalita nevyhnutelně zasáhne celou zemi.

Kdo usedne na trůn?

Mírumilovné léto plné hojnosti trvající dlouhých deset let se chýlí ke konci a drsná, ledová zima se blíží jako zuřivé zvíře. Dva velcí vůdci – lord Eddard Stark a král Robert Baratheon –, kteří vládli věku vynuceného míru, se stali oběťmi královské zrady a jsou nyní po smrti. V celé zemi – od prastarého Dračího kamene po strohé zdi Zimohradu – vládne chaos. Vládci Sedmi království, kteří se ucházejí o železný trůn, jsou připraveni se ho zmocnit v nelítostné válečné vřavě.

Oblohu rozzáří proroctví slibující zkázu – kometa barvy krve a ohně – a o vládu nad zemí mezitím usiluje šest mocností. Eddardův syn Robb se prohlásil králem Severu. Následník trůnu Joffrey v Králově přístavišti je králem jen podle jména, ovládán pletichami dvořanů, jimiž se hlavní město hemží. O trůn usilují i dva Robertovi bratři. A na vzdáleném světadílu mezitím takzvaná Matka draků riskuje všechno, aby převedla svůj lid i své dračí děti přes horoucí poušť a vzala si zpátky, co jí po právu patří.

Ve světě incestu, bratrovraždy, alchymie a hrdlořezů lze cenu slávy vyvážit jen krví. Vítězství se dočkají jen muži a ženy chladnější než břitká ocel… a se stejně ledovým srdcem. Střet králů nevyhnutelně pocítí celá země.

 

Střet králů

Autor: George R.R. Martin

Vydalo: značka Fobos
Ilustrace: Mel Rubi
Počet stran: 192
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2019
ISBN: 978-80-7585-603-6

Přečtěte si více o knize Střet králů, kterou do soutěže věnovala značka Fobos patřící pod společnost Knihy Dobrovský. A nezapomeňte si také přečíst ukázku.

Značka FOBOS je domovem fanoušků dobrodružné literatury, sci-fi, fantasy a hororu. Vybírá ty nejzajímavější tituly pro zkušené a nadšené čtenáře, kteří ví co je dobré! Hrdina se probouzí ve světě po jaderné katastrofě? Pro nás denní chleba. Hordy zombie se valí na poslední výspu lidstva? Žádný problém. Výprava na opačný konec vesmíru? Tomu říkáme víkend! Staňte se členem naší družiny a objevujte nekonečné možnosti knížek vycházejících ve stínu měsíce FOBOS.

Společnost Knihy Dobrovský je rodinná firma, která se od jednoho stolku s knihami rozrostla na 32 prodejen po celé republice, ve kterých během roku pořádají desítky akcí pro všechny, kteří mají slabost pro dobré příběhy – autorská čtení, besedu nebo autogramiády. K tomu je pohání přes 1 milion spokojených zákazníků, kteří udělali radost sobě nebo někomu blízkému.

 

O autorovi

george-r-r-martinGeorge R. R. Martin (celým jménem George Raymon Richard Martin), americký spisovatel věnující se především fantasy a sci-fi tvorbě, je po celém světě známý především stvořením série Píseň ledu a ohně, kterou většina z nás zná díky seriálové podobě pod názvem Hra o trůny. Během let napsal také několik novel a povídek, jejichž výbor můžete nelézt v knize Darebáci. V nezanedbatelném množství příběhů tvoří G. R. R. Martin nový svět, který je předurčen nebo odsouzen k zániku a jehož obyvatelé se snaží tuto skutečnost zvrátit. Píseň ledu a ohně poprvé vyšla v roce 1996 a ačkoliv byla původně zamýšlena jako trilogie, dnes čítá šest dílů (Hra o trůny, Střet králů, Bouře mečů, Hostina pro vrány, Tanec s draky a Vichry zimy).
(Zdroj informací a fotografie: společnost Knihy Dobrovský)

 

Vyhrajte knihu Střet králů

Lord Eddard Stark a král Robert Baratheon udržovali v zemi mír, i když vynucený, ale tomu je po jejich vraždě konec. O železný trůn nyní usilují všichni a jejich boje nevyhnutelně zasáhnou celou zemi od prastarého Dračího kamene až po strohé zdi Zimohradu. Zjistěte v komiksovém zpracování na motivy druhého dílu slavné ságy Her o trůny, kdo železný trůn získá, nebo se k němu dokáže alespoň přiblížit.

Ve spolupráci se značkou Fobos patřící pod společnost Knihy Dobrovský vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Střet králů vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Střet králů
probíhá od 5. do 18. prosince 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 fantasy komiksy Střet králů

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStřet králů – komiks
Svazek první

Martin, George R.R.

Fobos, 2019

Napsat komentář