Za poznáváním národních parků na západ USA

grand-canyon
Vyrážíte do USA? Máte v plánu navštívit jejich přírodní bohatství? Pak si nenechte ujít průvodce z řady Rouhg Guides Západ USA – Národní parky. Dozvíte se nejen něco z historie, ale rovnou si naplánujete dopravu a ubytování.

Nový turistický průvodce z řady Rough Guides – Západ USA (Národní parky) vydalo již potřetí nakladatelství Jota v roce 2012.

Prezidenti vytesaní do skály i místo sebevraždy Thelmy a Louisy

Tristický průvodce vám nejen poradí, jaká místa byste si rozhodně neměli nechat ujít, ale také kdy je nejvhodnější doba na návštěvu této části Spojených států a jakou dopravu zvolit. Máte-li rádi jazz, je pro vás tím pravým místem New Orleans, holdujete-li raději přírodnímu bohatství, krásná tichomořská zátoka na vás čeká v San Franciscu.

Taktéž najdete v průvodci patnáct barevných fotografií nejkrásnějších míst, na nichž samozřejmě nechybí památník Mount Rushmore zobrazující čtyři významné prezidenty vytesané do skály v nadživotní velikosti a památník Šíleného koně v Jižní Dakotě, Las Vegas nebo světově proslulý Grand Canyon, kde se natáčely poslední chvíle Geeny Davis a Susan Sarandon ve filmu Thelma a Louise.

Nechybí ani základní informace o dané oblasti. Dozvíte se, jak v jednotlivých městech funguje doprava, kde sehnat ubytování, co kolik stojí nebo kde sehnat před cestou do USA víza. K dispozici jsou vám i mapy národních parků.

Mnoho textu (ne)vyváženo malým množstvím fotografií

Průvodce je rozdělen do pěti oblastí – Kalifornie, Jihozápad, Severozápad, Skalisté hory a Velké pláně – a každá část obsahuje údaje o nejzajímavějších místech, historii, dopravě a ubytování, nejzajímavějších historických cílech, významných městech a v neposlední řadě i barevné fotografie vybraných míst dané oblasti.

V závěru se můžete přiučit historii Severní Ameriky, vzít si inspiraci z doporučených knih a filmů a oživit si učivo ze střední školy v podobě velkých postav amerických dějin.

Na rozdíl od průvodců Baedeker je však tato kniha ochuzena o barevnou grafiku. Černobílý text doplněný sem tam nějakou opět černobílou mapou už pár barevných fotografií nevytrhne. Na druhou stranu je zde mnohem více psaného slova, který je pro turisty, cestující především na vlastní pěst, důležitější. Přečtete-li ho celý, budete o této části Spojených států vědět možná více než její obyvatelé.

I pokud se do USA vyjet nechystáte, může vám kniha posloužit k obohacení vašich geografických i historických znalostí a rozšířit obzory nejen o velkých městech a přírodních parcích, ale i o kulturních a společenských akcích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZápad USA – Národní parky

Cooková, S. - Ward, G. - Dickey, J. D. - Edwards, N.

Jota, 2012

Napsat komentář