Zahrajte si o pomstu nemrtvého přízraku myling

Pax-Divka-ze-zahrobi-perex
Oblíbená městská fantasy série PAX má další pokračování a mladí čtenáři se opět mohou těšit na napínavý a dramatický děj. Tentokrát se budou muset bratři Alrik s Viggem společně se strážci tajné knihovny postavit přízraku ze záhrobí.

Narušená halloweenská oslava

Pax-Divka-ze-zahrobi-ukazkaTřetí díl ze série PAX pro mladé čtenáře.

Když se temnota zmocní srdce člověka…

Halloweenské oslavy jsou v plném proudu, když vtom se mezi dětmi ve škole objeví postava v dokonale přesvědčivém kostýmu – a zaútočí… Přízrak myling! Můžou ho Alrik s Viggem zastavit? Aby zachránili své spolužáky před pomstou nemrtvé, musejí krkavčí bratři opět spojit síly se strážci tajné knihovny. V té době se navíc objeví ve městě ona. Tajemná Iris. Zasáhne Alrikovo srdce, ale něco tu tak docela nehraje…

 

Pax – Dívka ze záhrobí

Autoři: Asa Larssonová, Ingela Korsellová

Vydalo: nakladatelství Host
Ilustrace: Henrik Jonsson
Překlad: Marie Voslářová
Počet stran: 191
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2015
ISBN: 978-80-7491-513-0

Přečtěte si více o knize Pax – Dívka ze záhrobí, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte také na náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O sérii

PAX-serieSérie PAX je společným dílem autorky mezinárodních detektivních bestsellerů Åsy Larssonové, spisovatelky Ingely Korsellové a ilustrátora Henrika Jonssona.

První dva díly série vyšly ve Švédsku na podzim 2014, další dva vyjdou letos na jaře. V dubnu 2015 se na pultech českých knihkupectví objevily první dva díly s názvy Hůl prokletí a Grim přízrak, na podzim je naplánované vydání dalších dvou pokračování.

V každé knize se představí nová příšera – nadpřirozená bytost ze skandinávské mytologie. Děj celé série se odehraje v průběhu roku a půl.

Knihy jsou psány svižným jazykem a zaujmou tak mladé, nedočkavé čtenáře. Každá má dramatický děj s nervy drásajícím koncem, jenž je nutí sáhnout po dalším dílu. Text doplňují komiksové ilustrace úspěšného kreslíře vydavatelství DC Comics Henrika Jonssona, které dotvářejí hororovou atmosféru knih a které ocení nejen milovníci filmů a počítačových her.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

O autorech

PAX-autoriÅsa Larssonová je jednou z nejoblíbenějších a nejuznávanějších autorek severských detektivních románů. Po celém světě se prodaly miliony jejích knih. V češtině jí vyšla pětice titulů ze série o právničce Rebecce Martinssonové: Sluneční bouře (2010), Prolitá krev (2011), Temná stezka (2012), Než pomine tvůj hněv (2012) a Oběť Molochovi (2013). PAX je její první série knih pro děti.

Ingela Korsellová pracovala jako učitelka na základní škole. V současnosti se věnuje bádání v oblasti dětské gramotnosti a připravuje se na doktorát. Napsala dva úspěšné romány pro mladé čtenáře.

Henrik Jonsson je komiksový kreslíř, který pracoval pro vydavatelství DC Comics na sériích, jako je Batman nebo Suicide Squad.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Pax – Dívka ze záhrobí

Třetí pokračování desetidílné série PAX pro čtenáře od deseti let opět ničím nezklame. Stejně jako ostatní díly má i tento tak strhující děj, že se od něj vaše ratolesti nebudou moci odtrhnout. Další z bytostí severské mytologie, se kterou se budou muset bratři Alrik a Viggo utkat, je přízrak myling. Tato dívka ze záhrobí touží po pomstě, takže naruší nejen oslavu Halloweenu, ale hrozí, že bude útočit dál. Podaří se bratrům společně se strážci tajné knihovny nad přízrakem zvítězit? A jakou roli v celém příběhu má tajemná dívka Iris? To si musíte už přečíst sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Pax – Dívka ze záhrobí vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Pax – Dívka ze záhrobí
probíhá od 6. do 19. listopadu 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o pokračování série: 2x Pax – Dívka ze záhrobí

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePAX – Dívka ze záhrobí

Larssonová, Asa - Korsellová, Ingela

Host, 2015

Napsat komentář