V nové knize Asy Larssonové musí prokurátorka Rebecka řešit chladnokrevnou vraždu

než pomine tvůj hněv
Asa Larssonová si české čtenáře získala svými knihami Sluneční bouře, která byla v roce 2007 zfilmována, Prolitou krví, jež získala Cenu za nejlepší švédský kriminální román a Temnou stezkou. Nyní autorka přichází se čtvrtým dílem detektivní série o neohrožené právničce.

Asa Larssonová: Než  pomine tvůj hněv

Rebecka Martinssonová, prokurátorka v severošvédské Kiruně, se zaplete do případu chladnokrevné vraždy. Mladý pár vysekal v ledu na jezeře díru, aby se mohl potopit k vraku letadla, které leží na dně. Ale během potápění kdosi přeřízne lano a díru zakryje dřevěnými dveřmi. Mladí lidé nemají žádnou šanci. Co hledali ve vraku letadla? A kdo je za to potrestal smrtí? Při pátrání přijde Rebecka na stopu dlouho utajovaným událostem z minulosti. A objeví nebezpečnou síť utkanou z viny, strachu a zrady, do které jsou zapleteni místní obyvatelé.

Než pomine tvůj hněv

Autor: Larssonová, Asa

Vazba: vázaná

Formát: 141x 206 mm

Počet stran: 288

Cena: 299 Kč

ISBN: 978-80-7294-691-4

Knihu Než pomine tvůj hněv vydalo nakladatelství Host.

O autorce

Asa Larssonová (1966) pochází z Kiruny, malého městečka v severním Švédsku. V současnosti žije se svými dvěma dětmi na jihu Švédska, v blízkosti zámku Gripsholm. Než se začala věnovat psaní, pracovala jako daňová poradkyně. Její první kriminální román Sluneční bouře (2003; zfilmováno 2007; česky Host 2010) vzbudil ve Švédsku velký čtenářský zájem a získal ocenění za nejlepší kriminální prvotinu. Stejný ohlas měly i její další detektivní romány ze série, kterou spojuje postava Rebecky Martinssonové. Knihy Åsy Larssonové byly přeloženy do patnácti jazyků a za knihu Prolitá krev (2004; česky Host 2011) autorka obdržela Cenu za nejlepší švédský kriminální román.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNež pomine tvůj hněv

Larssonová, Asa

Host, 2012

Napsat komentář