Přichází Vampýrská akademie: filmové vydání

Vampyrska-akademie-nahled
Znáte sérii knih Vampýrská akademie? Že už je máte přečtené? Právě teď si můžete svoji sbírku rozšířito další knihu – tentokrát první díl doplněný o fotografie z natáčení filmu, který míří do kin.

Z natáčení do knihovny

Speciální filmové vydání bestselleru, který míří do kin!
Úvodní díl série vychází doplněný o unikátní fotografie z natáčení. Úžasný dárek pro všechny fanoušky Vampýrské akademie!

Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové. Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů. Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejíž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství…

 

Vampýrská akademie: filmové vydání

Autor: Richelle Mead

Vydalo: nakladatelství Domino
Počet stran: 296
Vazba: pevná
Vydáno: 12. února 2014
ISBN: 978-80-7498-003-9

Přečtěte si více o knize Vampýrská akademie: filmové vydání, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino a nezapomeňte si prolistovat ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst.

 

Ukázka z knihy

Její strach jsem cítila dřív, než jsem ji uslyšela křičet.
Pulzovala ve mně její noční můra, která mě vykolejila z mého vlastního snu o jakémsi pěkném klukovi, jenž mě na pláži natíral opalovacím mlékem. Obrazy – její, ne moje – mi vířily v mysli: oheň a krev, pach kouře, prohnuté plechy auta. Ty obrazy byly všude kolem, úplně mě dusily až do té doby, než jsem si racionálně uvědomila, že tohle není můj sen.
Probudila jsem se s prameny dlouhých tmavých vlasů přilepenými na čele.
Lissa ležela ve své posteli, mlátila sebou a křičela. Vyskočila jsem z postele a rychle přešla těch pár stop, které nás dělily.
„Liss,“ oslovila jsem ji a zatřásla jí. „Liss, probuď se.“
Její křik ustal a nahradilo ho tiché fňukání. „Andre,“ zasténala. „Ach, bože.“
Pomohla jsem jí posadit se. „Liss, už je po všem. Probuď se.“
Po chvilce zamrkala, otevřela oči a v matném přísvitu jsem na ní viděla, že začíná přicházet k sobě. Její zběsilý dech se zpomaloval. Naklonila se ke mně a opřela si mi hlavu o rameno. Jednou rukou jsem ji objala a pohladila po vlasech. (str.7)

 

O Richelle Mead

Richelle Mead se narodila roku 1976 ve znamení Štíra. Vystudovala umění a komparativní religionistiku, ale v současnosti je spisovatelkou na plný úvazek. Celosvětovou slávu si získala především Vampýrskou akademií, na kterou volně navazují Pokrevní pouta, obrovský ohlas získala i série Sukuba. (Přinesli jsme vám recenze prvních čtyř dílů, Sukuba 1: TrápeníSukuba 2: Na vrcholuSukuba 3: Sny a Sukuba 4: Žár.)
V češtině všechny Richelliny knihy vydalo nakladatelství Domino. A co vaše oblíbená autorka dělá, když zrovna nepíše? Sleduje pokleslé reality show, cestuje, ochutnává neobvyklé koktejly a kupuje si oblečení. Spoustu oblečení. Svědomitým pitím kafe se dopracovala k závislosti na kofeinu. S tou už se smířila. Nadále se však snaží bojovat s tendencí odkládat věci tak dlouho, jak je to jenom možné.

(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Vampýrská akademie: filmové vydání

Oblíbená série bestsellerů právě teď míří do kin a vy můžete mít ve své knihovně nový díl, který vás vezme na exkurzi na natáčení filmu. Úvodní díl plný fotografií můžete získat právě teď i u nás.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou právě knihu Vampýrská akademie: filmové vydání vyhrát. Stačí, když u soutěžních otázek vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vampýrská akademie: filmové vydání
probíhá od 16. února do 1. března 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Vampýrská akademie: filmové vydání

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize Vampýrská akademie: filmové vydání
Ve škole jim pijou krev

Mead, Richelle

Domino, 2014

Napsat komentář